Inauguració Espai Sabadell Rambla. Autor: David B.

Estrenat el nou ‘Espai Sabadell Rambla’ de FGC

Aquest dijous s’ha dut a terme la primera jornada Estacions de Futur que acull el nou espai de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a l’antiga estació de Sabadell Rambla, al subsòl del carrer de la República (abans d’Alfons XIII).

El nou espai de l’antiga estació s’ha reconvertit en el Centre de Desenvolupament Professional Ferroviari on s’impartirà formació en matèria ferroviària i que ja ha acollit 39 cursos en proves pilot on hi han assistit unes 1.000 persones de la companyia.

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, ha explicat que “aquesta és una bona oportunitat per remodelar una antiga estació en desús, però molt estimada tant per FGC i l’Ajuntament”. El nou espai “podrà convertir Sabadell en un punt de trobada de formació ferroviària europea”, manté Ticó.

Espai Sabadell Rambla
Espai Sabadell Rambla. Autor: David B.

Ticó ha apuntat que “aquest és també és un espai de memòria ferroviària que compta amb una exposició permanent i d’altra banda també és un centre de negoci que podrem oferir als nostres clients, empreses o entitats per dur a terme diversos esdeveniments”.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha assegurat que “el que fins ara era un problema de tenir una estació en desús, ara s’ha convertit en un espai viu amb un ús i que permetrà dur a terme diverses activitats”.
En la inauguració de la jornada Estació de Futur, Serracant ha reivindicat la necessitat de “més inversions en infraestructures” i ha subratllat “els reptes de futur que te la xarxa de ferrocarril a la comarca, com és la interconnexió amb les diferents xarxes de la comarca i la connexió pendent amb Castellar del Vallès”.

Foto portada: Maties Serracant en la inauguració Espai Sabadell Rambla. Autor: David B.