[Fotos] Passió a Can Puiggener amb la processó

Centenars de persones s’han llençat un any més als carrers de Can Puiggener per la processó de Divendres Sant. Aquest any fins i tot la participació ha augmentat, després d’alguns anys en retrocés. La processó ha començat poc després de les set del vespre des de la parròquia de Sant Roc com mana la tradició. La processó d’arrel andalusa és la principal fita de la Setmana Santa a Sabadell i també al Vallès Occidental. Va cap a les sis dècades i enguany han sortit prop de 400 confrares al carrer, alguns descalços. 

Com toca, cinc passos: Flagel·lació, Natzaré, Crist de l’Amor, Sant Enterrament i, tancant, la Verge dels Dolors, portada només per dones. Camí de la plaça Granada, no han faltat algunes saetes, que no tots els anys es deixen sentir. I que marquen la diferència, el to i l’emoció a la processó sabadellenca. Per quart any consecutiu, tants com porta l’actual govern municipal, no hi ha hagut participació ni de legionaris ni d’antics membres d’aquesta unitat de l’exèrcit.

Si no pots veure les fotos, pots anar a Flickr o la nostra pàgina de Facebook.El molest vent que ha afectat durant tot el dia Sabadell no ha deslluït la participació, a diferència de l’any passat, quan també s’hi va sumar la pluja uns minuts abans de sortir. Aquest 2019, però, l’aigua ha passat de llarg. El recorregut s’allarga al voltant de quatre hores i aquest any acabarà passades les 11 de la nit, després de passar pels principals carrers de Can Puiggener i el seu Pla, més conegut com a El llano.

Foto portada: un confrare, durant la processó. Autor: David B.