Eloi Cortés, en una roda de premsa. Autor: David B.

L’Ajuntament ultima l’inici d’obres de dues promocions de lloguer protegit

  • Cortés (Habitatge) manté des d’ara fins al març començaran els treballs de les dues noves promocions. 
  • Es tracta, en total, de 53 habitatges de lloguer públic situats al Centre i La Creu Alta. 

El govern municipal preveu començar abans que acabi el primer trimestre de l’any vinent les obres per construir dues promocions d’habitatge públic en règim de lloguer, tant al Centre com a La Creu Alta. Són dues promocions heretades de l’anterior govern però que han tingut diversos problemes fins ara. Ara per ara s’estan licitant les obres. 

Segons ha avançat el regidor d’Habitatge, Eloi Cortés, la licitació de la promoció que s’ha de fer a la carretera de Barcelona amb el carrer Zurbano, al Centre, ha quedat dues vegades deserta però es torna a treure a concurs. Seran 21 pisos. També es treu a concurs la promoció de Francesc Layret amb el carrer Piferrer, a La Creu Alta. Són 32 habitatges. Les dues promocions són de lloguer, i en total tindran 53 habitatges.

Les promocions van ser planificades per l’anterior govern però segons Cortés ni s’havien adscrit els terrenys ni s’havien fet tots els tràmits pertinents. Es va anunciar que les obres havien de començar al 2017 i acabat al 2019. Però a finals de l’any 2020 no s’ha posat ni un totxo. El regidor espera que la promoció de la carretera de Barcelona pugui començar les obres abans que acabi aquest any i la de Francesc Layret durant el primer trimestre de l’any vinent.

Cinc pisos per tanteig i retracte

D’altra banda, el consistori ha adquirit cinc habitatges pe tanteig i retracte, que posarà al fons d’emergència d’habitatge. Han costat 333.000 euros, entre 30.000 i 90.000 per habitatge, “per sota del preu de mercat”, diu Cortés. Els immobles estan situats a Can Rull, Torre-romeu i la Creu de Barberà. Cortés manté que des del juny de 2019 el consistori ha adquirit per aquesta via 17 immobles.

Més informació:

L’Ajuntament construirà una cinquantena d’habitatges públics de lloguer al Centre i la Creu Alta

Foto portada: el regidor d’Habitatge, Eloi Cortés, en una imatge d’arxiu. Autor: J.d.A.