Foto portada: Cecilio de la Torre, a les portes de l'immoble on resideix. Autor: J.d.A.

La PAH frena a peu de carrer un desallotjament a Can Rull

Cecilio de la Torre, 53 anys, ha afrontat aquest dimecres l’enèsim intent de desallotjament de l’habitatge que ocupa des de fa alguns anys al carrer Plini el Vell, al barri de Can Rull. Uns 50 militants de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi (PAHCS, més coneguda com a PAH) s’han concentren a les portes del seu bloc de pisos. L’arribada de la comitiva judicial estava prevista a les 10 hores. Minuts abans s’ha sabut que el desallotjament s’havia aturat. 

Segons explicava a les portes del bloc de pisos on viu, De la Torre resideix almenys des de fa una dècada en un tercer pis del número 29 del carrer Plini el Vell, al barri de Can Rull. El pis va quedar buit arran de l’anterior crisi (la de 2008), primer era propietat del BBVA i després va passar, com bona part dels seus actius immobiliaris, a la societat Divarian, controlada al 80 per cent pel fons voltor nord-americà Cerberus i al 20 per cent pel BBVA. De la Torre treballa, té ingressos més o menys regulars, ha intentat regularitzar la seva situació i aconseguir un lloguer social però no li ha estat possible. Primer va viure amb la seva germana al pis i durant la major part dels anys en solitari però ara conviu, assegura, amb la germana del seu fill, víctima de violència masclista, i dos fills menors.

Concentració de la PAH

Mig centenar de militants de la PAH s’han concentrat des de les 8 del matí a les portes de l’immoble. Als pocs minuts han arribat mitja dotzena de Mossos d’Esquadra. És almenys el tercer intent de desallotjament de De la Torre que s’intenta aturar al carrer però ja s’havia frenat abans també als jutjats. L’arribada de la comitiva judicial estava prevista per les 10 hores. No s’han presentat. Minuts abans s’ha sabut que el desallotjament s’havia aturat de nou.

Foto portada: Cecilio de la Torre, a les portes de l’immoble on resideix. Autor: J.d.A.