Foto portada: el número 145 del carrer de Fiveller, al barri de Gràcia. Autor: David B.

Quatre mesos després, Xavi Girbau recupera casa seva

El malson del veí del barri de Gràcia a qui van ocupar casa seva a finals del mes de juliol s’acosta a la seva fi. Just quatre mesos després de quedar-se sense el seu domicili habitual, perquè li van ocupar, ha pogut tornar a entrar a casa seva. La jutgessa ha estimat el desallotjament cautelar de l’immoble, que va ocupar una família provinent de Badia amb menors a càrrec, un d’ells discapacitat.

Xavi Girbau estava en procés de vendre casa seva i dormia a casa dels seus pares mentre buidava l’immoble i marxava a nou habitatge, que havia de comprar. En aquest procés, d’un dia per un altre se li va ficar a la casa del carrer Fiveller, al barri de Gràcia, una família amb fills a càrrec, un gran discapacitat (més info: “M’han ocupat casa seva i no puc entrar-hi“).
Això va ser a finals de juliol. Ha passat tot l’agost, tot setembre, tot octubre i gairebé tot novembre en la mateixa situació. Fins ara no els ha pogut treure. Mentrestant, ell va perdre la venda de l’edifici, va haver de renunciar a comprar el que havia de ser el seu nou pis i va passar quatre mesos fora de casa. A part, la història ha deixat petjades morals a la família de Girbau, i una gran frustració respecte el funcionament de les institucions públiques, com la policia o la justícia.

Com s’ha trobat el pis?

De la primera anàlisi, Girbau manté que s’ha trobat el terra prou malmès i algun deteriorament al bany, a més d’escombraries de diversos dies. Quan Girbau va entrar amb els Mossos els ocupants ja havien abandonat el pis.

Sigui com sigui, aquest dijous al vespre ha pogut entrar a casa seva de nou. Quatre mesos després i gràcies a les mesures cautelars que va decretar la titular del jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell.