Foto portada: edificis de la Via Alexandra, en una imatge d'arxiu. Autor: J.d.A.

Noves subvencions per rehabilitar fins a 44 edificis de l’envellit parc d’habitatge

  • Set de cada 100 edificis de la ciutat estan en condicions deficients. 
  • VIMUSA finaçarà un màxim de 1,2 milions per rehabilitar 44 blocs i més de 500 habitatges en total. 

L’empresa pública VIMUSA subvencionarà la rehabilitació de 44 edificis repartits a diversos barris de la ciutat. En total s’arribarà a 516 habitatges. La subvenció màxima és de 1,2 milions i arriba després d’una subvenció de l’Ajuntament a l’empresa pública per dur-les a terme. Les subvencions complementen les del govern català. 

L’objectiu és afavorir la conservació dels edificis mitjançant la rehabilitació. L’antiguitat mitjana dels habitatges de Sabadell és de 40 anys. Set de cada 100 habitatges estan en condicions molt deficients. El Pla Local d’Habitatge, aprovat el darrer mandat, preveu actuar en el 30 per cent dels edificis amb deficiències en cinc anys. Ara es tramiten les ajudes per activar les rehabilitacions.

On es rehabilitaran els edificis?

Segons fonts municipals, els edificis rehabilitats estan repartits al llarg de la ciutat. La distribució no obstant és desigual. Així dos de cada tres comunitats estaran o bé al districte 2 (La Creu Alta però sobretot Can Puiggener), al districte 4 (Can Rull, Concòrdia i també Can Llong, però amb un parc d’habitatges més nou) o al districte 3 (Ca n’Oriac i la resta de barris del nord). La zona on es rehabilitaran més edificis és al districte 2, que representarà el 29,5 per cent de les comunitats. On es posaran al dia més habitatges serà al districte 4, amb el 27 per cent de les 44 comunitats però el 30,5 per cent dels pisos.

Quant s’inverteix?

Les subvencions, que s’han de complementar amb les del govern català, i amb les aportacions de les comunitats de veïns, són d’un màxim de 1,2 milions. per a 44 comunitats i 516 habitatges. La subvenció mitjana serà per tant de 27.000 euros per comunitat i d’uns 2.300 euros per habitatge.

Foto portada: habitatges al barri de Can Rull. Autor: J.d.A.