Ethos

Josep Escartín pren el relleu a la presidència d’Êthos en el seu desè aniversari

L’actual Síndic de Greuges en funcions, Josep Escartín, ha estat escollit com a president de l’entitat sabadellenca Êthos, substituint al que ha estat presidint l’entitat durant els darrers vuit anys, Florentino Merino.

Aquest diumenge l’entitat ha celebrat l’acte central del desè aniversari de Êthos, una entitat que treballa per a la prevenció i rehabilitació de les addiccions fent especial atenció a les drogodependències. L’emotiu acte ha comptat amb la ponència de la treballadora social de l’entitat, Lídia Márquez, que ha explicat les dificultats amb les que es troben les dones alhora de demanat ajuda per superar una addicció. Seguidament han pres la paraula dos usuaris de l’entitat, Jordi Guijo i Mercedes Mengibar (mare d’un usuari), que han donat el seu testimoni de com han pogut rehabilitar-se i deixar enrere les addiccions. Aquest ha estat un dels moments més emotius de la vetllada.

Acte seguit s’han lliurat les condecoracions com a  socis honorífics a Juanma Rodríguez, primer president de l’entitat i a Jordi Amenós. A títol pòstum s’ha reconegut com a soci honorífic al col·laborador de l’entitat, Vicente Casalta, que va morir víctima d’un infart. De forma sorpresa, s’ha reconegut com a president honorífic, al president sortint, Florentino Merino, que emocionat ha dit que “ha estat un honor presidir Êthos durant aquests vuit anys”.
El president sortint ha elogiat “la col·laboració prestada des dels inicis de la entitat” al nou president, Josep Escartín, que prendrà possessió de forma oficial del càrrec quan tingui un substitut com a Síndic de Greuges de la ciutat.

L’acte s’ha tancat amb uns parlaments de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa, i de l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez.

Foto portada:  Florentino Merino, en primer terme i Josep Escartín, aquest diumenge. Autor: David B.