Foto portada: la jove, amb els seus pares, a les portes del CAP Creu de Barberà, dijous al vespre. Foto: fotograma captat d'un vídeo de TV3.

La jove detinguda amb la Taser denunciarà els Mossos

Paula Parra, la sabadellenca de 26 anys que va ser detinguda dimecres pels Mossos d’Esquadra amb una pistola Taser, interposarà denúncia contra l’agent, segons ha declarat ella mateixa a TV3. La jove reconeix que es va alterar molt però assegura que l’actuació va ser totalment desproporcionada. Va passar la nit al calabós i està denunciada per atemptat a l’autoritat i danys. 

Parra tenia visita amb el psiquiatra al CAP Creu de Barberà, dimecres al migdia. Anava acompanyada de la seva mare, a qui no van deixar entrar, en principi per les restriccions del coronavirus (no es permeten els acompanyants). Ella es va alterar dins de l’ambulatori, i ho reconeix. El personal del CAP va trucar els Mossos d’Esquadra i els agents, ja a l’exterior, amb molta gent mirant i amb l’incident sent enregistrat pels mòbils, la van reduir emprant les polèmiques pistoles Taser. La policia sosté que Parra havia agredit personal sanitari i també un agent dels Mossos. L’opció més recomanable, vist el seu estat d’alteració, per reduir-la era la Taser. Ella, per la seva part, reconeix que va donar algun cop a un policia, però sempre després que li disparessin la Taser:

“És cert, li vaig donar un patada al policia i es veu al vídeo però va ser després que em donessin tots els cops de corrent que em van donar. Va ser gairebé ja en defensa pròpia”, diu. “No arribo al metre seixanta, peso 40 i escaig quilos i amb una maniobra m’immobilitzes ràpid i no cal la Taser”, afegeix. “Em va donar una sensació d’una punxada, uns segons i ja després una descàrrega elèctrica que em va tirar a terra. Després em van llençar dues descàrregues més i un cop immobilitzada em seguien fent descàrregues”, insisteix.

La jove va acabar detinguda, està denunciada per atemptat a l’autoritat i danys i va passar la nit de dimecres a dijous en instal·lacions policials. Aquest dijous va assegurar davant les càmeres de TV3 que denunciarà els agents.

Més informació: 

Els Mossos detenen una jove amb una Taser a les portes d’un CAP

Foto portada: la jove, amb els seus pares, a les portes del CAP Creu de Barberà, dijous al vespre. Foto: fotograma captat d’un vídeo de TV3.