Ruta de la Tapa

La DesTapa’t Sabadell torna amb més establiments i dies

  • A partir d’aquest dijous i fins el 12 de maig, tapa i canya per 2,5 euros.

  • És la segona edició de la ruta gastronòmica: gairebé una cinquantena d’establiments.

Més establiments i tapes més complexes. Trencat el gel de la primera edició, i amb bona crítica i resultats pels participants, aquests dies torna la DesTapa’t a Sabadell. A partir d’aquest dijous i fins el dia 12 de maig 47 establiments de restauració de Sabadell ofereixen una fórmula sencilla però exitosa: tapa i canya per 2,5 euros.

La primera DesTapa’t es va celebrar la passada tardor i va tenir molt bons resultats en la majoria dels casos. Es van servir unes 20.000 tapes entre 38 establiments. L’establiment guanyador, la Sandwitxeria Gris, i el seu capritx de broqueta amb salsa de roquefort, va rebre la major puntuació.

Però el Gremi d’Hostaleria ja avisava abans de començar la primera edició que la creativitat dels establiments havia quedat en molts casos subordinada a l’escepticisme que acostuma a presentar-se en les primeres edicions. Ara, vist l’èxit, s’hi han abocat més establiments. I hi han arriscat més. L’organització corre a càrrec del Gremi Comarcal d’Hostaleria, la marca Estrella Damm i Gastronosfera. Col·labora l’ajuntament de Sabadell. També s’amplia el número de dies, ja que s’arribarà fins el dia 12 de maig, gairebé tres setmanes.

Més dies, mateix format

La fórmula, no obstant, és la mateixa. Cada tapa costarà 2,5 euros i vindrà acompanyada d’una canya de la marca que organitza la ruta. En cada punt de la ruta els participants poden votar en un concurs gastronòmic. Les persones que participen poden obtenir un obsequi. Qui visita sis establiments diferents, voti la que consideri millor tapa i dipositi la butlleta a les urnes, podrà participar en un sorteig de tres sopars per a dues persones a l’establiment guanyador per elecció popular. Amb aquesta fórmula, la DesTapa’t és també un concurs gastronòmic.

Aquesta proposta busca fidelitzar clients i aconseguir que Sabadell soni arreu de la comarca per la seva oferta gastronòmica”, assegura el president del Gremi, Jordi Roca, mentre que el regidor de Comerç, Carles Bosch, manté que la ruta aporta “valor afegit a l’oferta d’oci de la ciutat”.

Aquest dimecres s’ha donat el tret de sortida a la DesTapa’t 2013 amb un acte al Vapor Llonch, l’Escola d’Hosteleria del qual també participa en aquesta edició.

Informació

Diferents punts de la ciutat ja disposen de la guia que s’ha editat per fer aquesta ruta. D’altra banda, també s’ha fet una aplicació per a mòbil: Gastronosfera.

Foto portada: Una captura de la guia de la DesTapa’t 2013.

One Comment