Foto portada: un moment de la visita guiada, aquest dimecres. Autor: J.d.A.

La Fundació CASSA inaugurarà diumenge un nou projecte didàctic: l’Aula de l’aigua

  • L’espai estarà ubicat al carrer de la Concepció, al costat de l’antiga seu històrica de CASSA.

  • Aigües Sabadell reivindica la tasca pedagògica a l’hora de reduir el consum hídric a Sabadell.

Ubicada al número 14 del carrer de la Concepció (Centre), diumenge obrirà portes ‘L’Aula de l’aigua’ de Sabadell, un projecte de la Fundació CASSA. La iniciativa s’ha presentat aquest dimecres com un centre d’interpretació local a l’entorn de l’aigua on s’hi programaran visites guiades i tallers per a infants i gent gran.

L’Aula de l’aigua obrirà diumenge de 11 a 14 hores i, a partir d’aquí, cada segon diumenge de mes. A banda s’hi faran tallers per a infants, bàsicament a través de les visites per escoles, però també gent gran. L’equipament explica de forma resumida la relació entre Sabadell i el servei d’aigües, des del segle XI fins a l’actualitat. I té en un mòdul especial dedicat a la Torre de l’aigua amb maqueta inclosa un dels seus atractius.

A més, s’hi incorporaran els sentits, ja que l’oïda i l’olfacte jugaran el seu paper a través d’una sèrie de jocs interactius. La Fundació CASSA presenta el projecte com un punt de partida amb un possible creixement futur. Així representa una modernització de l’antic Museu de l’aigua CASSA, posat en marxa l’any 1999 al vestíbul de la seu històrica.

Blasco i Fernàndez, a la presentació. Autor: J.d.A.
Blasco i Fernàndez, a la presentació. Autor: J.d.A.

L’Aula de l’aigua té també una finalitat didàctica, ja que servirà per explica el cicle de l’aigua i conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’un consum responsable. El president d’Aigües Sabadell, Enric Blasco, assegura que la tasca pedagògica té els seus fruits, ja que el consum mitjà a Sabadell (104 litres per habitant i dia) és “raonable”. El consum mitjà de l’àrea metropolitana és similar, amb alguns municipis amb consums superiors als 110 i els 120 litres per persona i dia.

Programa EDUCASSA

La inauguració del nou espai coincideix en el temps amb el trentè aniversari del programa educatiu EDUCASSA, pel qual han passat, segons Blasco, unes 50.000 persones en aquest temps. L’Aula de l’aigua acollirà dues de les quatre activitats que s’hi programen.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha assistit a la presentació i ha assegurat que servirà per “veure de primera mà i en primera persona com funciona l’aigua a la ciutat”. L’alcalde insisteix que cal sensibilitzar la ciutadania que l’aigua és un bé escàs i que arriba a totes les aixetes quan no és així a tots els racons del món.

Foto portada: un moment de la visita guiada, aquest dimecres. Autor: J.d.A.