Bosc de Can Deu

La Fundació reitera que la regeneració natural del bosc de Can Deu és la forma mes ràpida de recuperar-lo

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, propietària del Bosc de Can Deu afectat per les ventades del desembre del 2014, els ha sorprès la ràpida generació natural del bosc, molt més ràpida que la reforestada per l’home.

Els tècnics que treballen en la zona s’han donat compte que pins, alzines i roures estan naixent de forma natural al bosc i creuen que el millor és “deixar llibertat a la natura” i només actuar en les zones on sigui més necessari.

El director de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, Joan Carles Sunyer, ha explicat que “la natura és lenta i no tindrem un bosc com el que teníem de forma immediata, però estem esperançats i anem pel bon camí”. Sunyer ha manifestat que els “ha sorprès la rapidesa de la regeneració natural i del baix índex de plançons que han mort en el procés de reforestació”.

Moció al ple

Després de la moció portada al ple del passat dijous pel PSC, Ciutadans i PP, per a la municipalització del bosc de Can Deu i que no va prosperar perquè els partits del govern van votar en contra, Sunyer ha lamentat les “pressions polítiques i socials” i ha manifestat que “municipalitzar no és cap garantia de res” (més info: Entreguen 3.000 firmes per reforestar el bosc de Can Deu).

D’altra banda el director de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 ha assegurat que la “recuperació del bosc s’està portant a terme amb l’assessorament de professionals i tècnics i que s’està fent una feina del tot correcte i vàlida. Estem fent tot el que està a les nostres mans i demanem que es deixi de polititzar amb aquest espai natural”.

Foto portada: arbres creixent de forma natural, al primer terme i reforestats al segon terme. Autor: David B.