PAH Jutjats

La jutgessa absol els 30 activistes de la PAH

  • Van ser jutjats la setmana passada per l’ocupació temporal de l’oficina d’Unnim a Torre-romeu.

  • També van jutjar tres persones, entre elles l’advocada, per l’ocupació d’un bloc de pisos al barri de Gràcia.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca respira més tranquil·la aquest dijous. La titular del Jutjat d’Instrucció 4 de Sabadell els ha absolt en els dos judicis que es van celebrar la setmana passada. La PAH mostra la seva satisfacció i asseguren que continuaran ocupant oficines o inmobles “si cal”.

Persones que coneixen bé el món judicial ja donaven per feta l’absolució minuts després d’acabar la vista oral de les dues denúncies. Però fins aquest dijous, com estava previst, no s’han conegut les sentències. Finalment, la jutgessa absol la gairebé trentena de persones identificades pels Mossos d’Esquadra durant l’ocupació de l’oficina d’Unnim al barri de Torre-romeu. Assegura que no queda acreditat que l’entitat financera els avisés que havien de deixar l’oficina. Així que queden absolts i no hauran de pagar les multes (d’entre 5 i 8 euros al dia durant un mes) que demanava la fiscal.

Per altra part, els tres acusats per l’ocupació d’un bloc de pisos al barri de Gràcia també han estat absolts. No s’ha pogut demostrar la resistència a l’autoritat que al·legaven els Mossos. Un de les acusades ha estat l’advocada de la PAH. Un fet que va provocar la presència a la vista oral d’una nombrosa delegació del Col·legi d’Advocats de Barcelona. Consideraven l’acusació “una criminalització de l’advocacia en els moviments socials”. En aquest cas, la PAH assenyala als comandaments policials.

El portaveu de la PAH, Oriol Sorolla (acusat per l’ocupació del barri de Torre-romeu) assegura que “les persones de la PAH estem molt satisfetes perquè ens han absolt. No podíem esperar cap altra sentència. Estem convençudes que l’ocupació d’Unnim era en un procés de pressió per aconseguir una dació en pagament i ho tornaríem a fer i ho tornarem a fer si cal. Pr altra banda, la persecució policial a la que estem sotmesos queda desmuntada perquè a Gràcia no hi va haver cap mena de desobediència”.

Els lletrats de la PAH destaquen el caire social de la sentència de la jutgessa del Jutjat d’Instrució 4 de Sabadell, que ja va desestimar el desallotjament dels pisos de Gràcia fa unes setmanes.

Foto portada: Una parella acabada de casar a la sortida dels Jutjats, aplaudits per la PAH, el passat dijous. Autor: J.d.A.