PAH

La PAH Sabadell anuncia noves ocupacions si els desallotgen de Gràcia

  • 200 activistes es concentren al Jutjat per demanar que no es desallotgi el bloc de Gràcia.

  • Els militants de la Plataforma apel·len a la sensibilitat social del jutge.

Uns 200 militants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) s’han concentrat davant dels jutjats aquest dimecres protestar per la denúncia del SAREB o “banc dolent” que el passat 18 d’abril va interposar una denúncia davant el jutjat d’instrucció núermo 4 de Sabadell reclamant el desallotjament cautelar del bloc de 40 pisos del carrer Sant Ferran, al barri de Gràcia.

Es tracta del tercer edifici ocupat per la PAHC a la ciutat i el vuitè a Catalunya. Un immoble de nova construcció que havia estat propietat del Banc Mare Nostrum i des de febrer ha passat a mans del SAREB.

Dilluns la PAHC va lliurar un escrit al jutjat on argumentaven les raons per què el magistrat desestimi el desallotjament al qual van adjuntar les adhesions de més de 50 formacions polítiques, centrals sindicals i col·lectius socials. Els representants legals del SAREB no es van presentar al jutjat on havien d’ampliar davant el jutge els motius de la seva petició. Malgrat això, la fiscalia va acceptar la denúncia, la qual cosa obligarà al magistrat a pronunciar-se sobre el desallotjament en el termini de 48 hores.

Dret constitucional a l’habitatge

Pau Llonch, Emma Giné i Uri Mari van comparèixer en roda de premsa envoltats pels militants de la plataforma. Llonch i Giné van denunciar el cinisme del SAREB que en declaracions a mitjans de comunicació van assegurar que mai emprendrien processos de desallotjament amb immobles de la seva propietat, quan a Sabadell han fet justament el contrari.

Així mateix van criticar la connivència entre la classe política i els bancs com es demostra en el rebuig del govern del PP a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que propugna aturar els desnonaments, la dació en pagament retroactiva i la creació d’un parc d’habitatges amb els pisos de les entitats financeres intervingudes per l’Estat.

A parer seu, el govern està incomplint amb el dret constitucional a un habitatge digne, de manera que la PAHC està substituint les funcions que haurien d’assolir els poders públics.

Advertiment

Llonch va apel·lar a la “sensibilitat social del magistrat” per tal que com va succeir amb el segon bloc ocupat a Sabadell, al barri de Can Rull, rebutgés el desallotjament cautelar que de produir-se posaria al carrer a les onze famílies que ara estan habitant a l’edifici ocupat o alliberat. “Cap família que demana ajuda de la PAHC dormirà al carrer”- va assegurar.

Així va advertir que si el jutge decreta el desallotjament oferiran resistència i en poques hores tornaran a ocupar un altre edifici en un altre indret propietat del SAREB. En aquest sentit, afegí, que l’anomenada “Obra Social de la PAHC” serà la solució al problema dels desnonaments davant la passivitat de la classe política i que en poques setmanes podrien proliferar les ocupacions arreu de l’Estat.

TV holandesa

L’acció de la PAHC va ser coberta per la televisió pública holandesa. Un equip de reporters està realitzant un reportatge sobre la situació de l’habitatge a Espanya que s’emetrà el proper diumenge al programa Brandpunt. Part d’aquest treball periodístic, signat per Hella van der Wÿst, s’ha fet entrevistant a militants de la PAHC de Sabadell.