PAH Jutjats

Declara la imputada per ocupar un pis al carrer García Lorca

  • Un grup de militants de la PAHC van concentrar-se davant dels jutjats.

  • La plataforma considera legitimades aquestes accions reivindicatives.

Dimarts al matí va declarar al jutjat d’instrucció nº1, la persona denunciada per usurpació arran de l’ocupació del bloc de pisos del carrer García Lorca del barri de Can Rull a finals d’octubre de l’any passat.

Aquesta acció reivindicativa fou impulsada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) de Sabadell amb el suport de la coordinadora de col·lectius anticapitalistes Sabadell Lluitant. La persona denunciada és una dona separada, mare de tres fills i al càrrec del menor de 17 anys que fou denunciada per la societat immobiliària, propietària de 18 empreses i de l’esmentat edifici, que va autoincumplar-se l’endemà de l’ocupació després de ser identificada pels Mossos d’Esquadra.

La seva compareixença es produí per tal de respondre a les diligències prèvies ordenades pel jutge a fi de determinar si arxiva la causa o continua amb el procediment judicial. La seva advocada defensora, Pilar Rodríguez, va manifestar a la sortida dels jutjats el seu optimisme ja que no es va presentar el lletrat de la part denunciant i l’interrogatori va ser fet per la secretaria del jutjat i no pel mateix jutge.

El bloc ocupat, el dia de la protesta. Foto: J.d.A
El bloc ocupat, el dia de la protesta. Foto: J.d.A

A parer de l’advocada defensora, en cas de sobreseïment es refermaria la línia d’interpretació judicial segons la qual aquests ocupacions no són un delicte penal, sinó un “conflicte civil” que s’ha de resoldre per altres vies.

Sis ocupacions al Vallès

Uns cinquanta militants de la PAHC es concentraren a la porta dels jutjats per recolzar a la seva companya. Segons la portaveu de la plataforma, Elvi Mármol, aquestes ocupacions estan legitimades mentre hi hagi “gent sense cases i cases sense gent” i que continuaran mentre continuï aquesta situació.

L’immoble de Can Rull és el segon edifici que la PAHC ha ocupat a Sabadell per proporcionar habitatge a famílies desnonades. El primer va ser el bloc de pisos, propietat de Catalunya Caixa, al maig de l’any passat, al carrer Sant Vicenç de Paül del barri de Campoamor. A la comarca, hi han sis edificis ocupats per la Plataforma: aquests dos de Sabadell, dos a Terrassa, un a Cerdanyola i un altre a Rubí.

Comments are closed.