Duchas sociales Creu Roja

La persistència de la crisi provoca un “brutal” increment d’atencions a Creu Roja

Segons les dades facilitades per Creu Roja Sabadell, entre 2012 i 2014 s’ha duplicat el número de persones ateses per l’entitat arribant fins les gairebé 15.000 persones l’any passat. És un increment “brutal”, asseguren, directament relacionat amb la llarga crisi econòmica i social.

L’any 2012 l’assemblea local de Creu Roja va atendre 7.400 persones. L’any 2013 la xifra ja va augmentar fins les 9.300. Va ser l’any passat quan es va disparar fins arribar a les 14.449 persones. Tres de cada quatre atencions estan vinculades a programes socials: alimentació, alimentació infantil, kits de suport social, dutxes o pobresa energètica. La resta es reparteix en els programes d’orientació i sensibilització o emergències i formació. L’any 2014 van pujar un 40 per cent el número de prestacions econòmiques entregades als usuaris, fins arribar a les 18.566.

Reclamen més suport

L’entitat reclama implicació ciutadana, ja que han hagut de fer un important esforç per cobrir les necessitats. Creu Roja té 7.831 socis i 685 voluntaris a la ciutat. Xifres importants, diuen, però que haurien d’augmentar per implantar nous programes que tenen en cartera.

Foto portada: una voluntària del servei de dutxes i esmorzars socials, fa uns mesos. Autor: David B.