Un agent d'esquena dins la nau ocupada que la Policia Municipal de Sabadell ha inspeccionat el 6 de febrer de 2019.

Inspeccionen naus ocupades després de la violació en grup

La Policia Municipal de Sabadell ha inspeccionat almenys dues fàbriques ocupades en els últims dies. La darrera intervenció ha estat aquest dimecres, en una antiga indústria del barri de Gràcia de la població, on els agents han identificat dues persones.

Aquestes intervencions policials arriben després que el passat cap de setmana una jove patís una violació múltiple presumptament a mans de set homes, alguns dels quals vivien en una nau abandonada. Fonts municipals han explicat a l’ACN que a tot el municipi hi ha 150 persones “malvivint” en “infrahabitatges” i que d’aquestes una vintena pernocta en almenys cinc naus d’aquesta tipologia. Amb tot, reconeixen que podria haver-ne més de les quals no es tingués constància.

La Policia Local de Sabadell s’ha desplaçat aquest dimecres fins la fàbrica ubicada al número 47 del carrer Jacint Verdaguer del barri de Gràcia, on hi ha nombroses naus en desús, i ha identificat dos homes estrangers que hi viuen. Durant la intervenció, la policia i una tècnica d’Urbanisme de l’Ajuntament, han pogut comprovar el mal estat en què es troba l’antiga industria, amb sostres i parets malmeses. Alhora hi han trobat roba, matalassos i carros de la compra, entre altres elements.
Segons han explicat fonts municipals, la policia ha inspeccionat almenys dues fàbriques com aquesta en els darrers dies. Alhora han indicat que els consta que a tota la ciutat hi ha cinc naus ocupades en les quals hi viu una vintena de persones. Amb tot, han reconegut que no tenien coneixement que a l’immoble que avui s’ha registrat també hi haguessin habitants, per la qual cosa no descarten que la xifra s’incrementi.

Aquestes intervencions arriben després que una jove patís una violació múltiple amb set homes implicats en una antiga sucursal bancària de la ciutat. Es dona la circumstancia que alguns dels detinguts vivien en una industria tèxtil abandonada que era propietat de Solvia i que estava pendent de rebre una ordre judicial per ser desallotjada.

El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha explicat que les persones que solen ocupar aquests espais són “sense llar, itinerants i amb perfils complicats”. Així mateix ha detallat que sovint són individus que “comparteixen problemàtiques comunes com ara addiccions”.

Foto portada: un agent d’esquena dins la nau ocupada que la Policia Municipal de Sabadell ha inspeccionat al barri de Gràcia. Autor: ACN.