Fàbrica Sallarés Deu. Autor: David B.

L’Ajuntament instal·larà el Rebost Solidari a la nau que va comprar per 4,5 milions al barri de Gràcia

Primer ús definit per a la fàbrica  Sallarés Deu, també coneguda com la España Industrial o Textifibra, situada al barri de Gràcia i que l’Ajuntament va comprar l’any passat per un import de 4,5 milions d’euros a alguns industrials de la ciutat. Una de les naus serà la nova seu del Rebost Solidari, la xarxa d’entitats que donen menjar a les persones vulnerables. 

Des del seu inici ara fa una dècada, el Rebost Solidari s’havia ubicat en uns baixos del barri de Torre-romeu, davant del Mercat Municipal. Però segons informa l’Ajuntament l’entitat havia demanat en diverses ocasions un canvi d’emplaçament, més cèntric i millor comunicat en transport públic. A finals d’any el tindran. Serà una de les naus de la fàbrica Sallarés Deu, situada al barri de Gràcia.

Magatzem del Rebost Solidari, a Torre-romeu. Autor: J.d.A.
Magatzem del Rebost Solidari, a Torre-romeu. Autor: J.d.A.

Segons el consistori el canvi d’espai anirà acompanyat d’un canvi de model de distribució d’aliments. Fins ara el Rebost Solidari emmagatzema lots de menjar i els distribueix a una vintena d’entitats, que són les que entreguen els lots en mà a les famílies autoritzades per Acció Social. Ara es treballa en un nou model, menys assistencial, i en la línia del que gestiona la Creu Roja al mercat dels Merinals, on hi ha una mena de supermercat per a famílies beneficiàries del servei. L’accés a aliments es basa en una fórmula de punts i permet sortir del lot tancat i accedir a una certa varietat.
Ara pera ara 1.800 famílies són ateses de forma continuada per la xarxa d’entitats del Rebost Solidari. En els moments més durs de la crisi,, el número de famílies beneficiàries va acostar-se a les 3.000.

Foto portada: la Sallarés Deu, al barri de Gràcia. Autor: M.Tornel.