La UAB de Sabadell s’alia amb l’empresariat per ser més visible

  • La facultat d’Empresa de l’Autònoma signa dos acords amb el Centre Intersectorial d’Empreses.

  • “Volem augmentar la nostra presència a la ciutat de Sabadell”, diu el degà Jordi Massó.

Aliança entre la Facultat d’Economia i Empresa del Campus de l’Autònoma a Sabadell i la patronal vallesana CIESC. Aquest dijous han signat dos convenis per potenciar les pràctiques a empreses de la demarcació i també per impulsar un nou cicle de conferències.

El cicle de conferències s’inicia a causa de la dotació econòmica del fons Olga Torres, una professora de l’antiga Escola d’Empresarials de Sabadell que va marcar una època al centre i el pare de la qual va fer una important donació econòmica després de la seva mort l’any 2002.

En base a aquest fons es vol establir una sèrie d’activitats que aportin coneixements rellevants en economia, empresa i tecnologia a la ciutat de Sabadell.

Volem augmentar la nostra presència a la ciutat de Sabadell. L’any 2008 teníem inquietut pel futur dels nostres estudis a la ciutat però ara n’estem prou satifests. Voldríem fer conéixer a la ciutat que hi ha aquests estudis i que més d’un miler de persones estudien a la UAB a Sabadell”, ha dit el degà de la facultat d’Economia i Empresa, Jordi Massó.

Primera edició del cicle de conferències

El cicle de conferències del Fons Olga Torres tindrà quatre sessions. La primera ja s’ha celebrat aquest mateix dijous, impartida per l’economista Jordi Mercader. Les següents sessions es faran els dies 11 de març, 19 de març, 25 d’abril i 22 de maig. Tractaran sobre els balanços empresarials i els cinc anys del nou Pla General Comptable.

Es preveuen dues edicions més d’aquest cicle de conferències en els propers anys.

Col·laboració universitat-empresa

En aquest sentit, la Facultat també ha signat un acord amb el Centre Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca, el CIESC, per facilitar les pràctiques acadèmiques dels alumnes del quart curs en empreses de la demarcació. Es faran pràctiques d’entre 300 i 320 hores, tot i que es podrien ampliar fins a 700 hores.

Estem passant moments complicats i costa molt llevar-se pels matins. Així que hem d’ajudar les empreses a ser més competitives, més eficients i més innovadores en tots els àmbits. També a que tinguin més coneixements i més capital humà. En aquests punts és importantíssim intentar una relació efectiva entre les empreses i la universitat. Això d’avui ja no són paraules sinó que ja hem començat a fer-ho”, ha exclamat el president del CIESC, Francesc Garcia-Planas.

D’aquesta manera, la universitat vol obrir-se més a la ciutat, donar més opcions al seu estudiantat i les empreses de la demarcació aprofitar nou capital humà. Les pràctiques aniran dirigides als estudiants del Grau d’Economia i Finances, i els d’Empresa i Tecnologia.

Foto portada: Jordi Massó i Francesc Garcia-Planas, signant el conveni a la seu del CIESC. Autor: J.d.A.

Comments are closed.