Presentació campanya de civisme. Autor: David B.

Arrenca la campanya cívica ‘Sabadell d’ella, teva, nostra’

  • L’Ajuntament engega una campanya sobre el civisme amb la col·laboració dels infants.
  • L’operació implica a l’administració pública, però també a la ciutadania de Sabadell.

El primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga, ha presentat aquest dimecres la iniciativa que impulsa l’Ajuntament, juntament amb l’Escola Illa, per exterioritzar la importància del civisme a la ciutat.

El regidor i responsable de via pública, Xavier Guerrero, reconeix que “l’incivisme és el principal problema de Sabadell. Cada any, rebem múltiples queixes de la destrossa del mobiliari urbà, molta brutícia i mobles abandonats al carrer”. Guerrero no només ha destacat les conseqüències negatives a escala social, sinó també en l’àmbit econòmic. Segons el responsable de via pública, l’Ajuntament destina cada any més de 200.000 euros a la reparació dels contenidors cremats, 15.000 euros a la restauració dels jocs infantils i uns 9.000 per totes les jardineres trepitjades, tant per gossos com persones.
‘Sabadell d’ella, teva i nostra’ al·ludeix al sentiment de pertinença de tots els sabadellencs per la ciutat i el de corresponsabilitat entre la ciutadania i l’administració pública. Berlanga ha ressaltat la importància d’escoltar les preocupacions dels més petits. Per això, l’Escola Illa ha destinat 40 alumnes d’entre 8 i 11 anys i quatre professors per difondre tal conscienciació cívica. Un dels professors de l’Illa, Oriol Vilapuig, ha presentat uns vídeos dels nens i nenes de l’Illa proposant mesures que afavoreixen el manteniment del medi ambient i la via pública, incidint sobretot en el reciclatge. Guerrero ha concretat que si Sabadell reciclés al 100 per cent s’estalviaria, anualment, set milions d’euros.

Font portada: Presentació campanya de civisme. Autor: David B.