Foto: ACN.

L’Ajuntament troba una afectació alta de xinxes en cinc pisos d’Espronceda

La inspecció de 15 dels 19 habitatges afectats per les xinxes duta a terme per l’ajuntament de Sabadell mostra que cinc dels habitatges del barri d’Espronceda tenen una alta afectació de xinxes.

En altres cinc habitatges l’afectació és baixa o mitjana i en els altres cinc restants no s’hi ha trobat rastre d’aquests insectes. Aquest és el resultat que ha fet públic l’Ajuntament de la inspecció que es va dur a terme dijous passat en 15 dels habitatges del barri.

Segons assegura el consistori encara queden quatre llars per inspeccionar pel fet que no s’hi va poder accedir perquè no hi havia ningú i no es va localitzar per telèfon les persones que hi habiten. L’empresa busca la manera de poder-hi fer la inspecció com més aviat millor.

A partir d’ara les famílies rebran les indicacions prèvies en relació amb el que han de fer amb la roba que tenen a casa, especialment la roba de llit. I en principi, els tractaments començaran aquest dimecres. L’empresa de fumigació començarà pels habitatges que tenen un grau més elevat d’afectació.
L’Ajuntament assegura que en la majoria dels casos els tractaments es faran al matí i al cap de 12 hores ja es podrà fer vida normal als habitatges, de manera que les famílies podran dormir a casa. Als habitatges amb persones grans, amb infants i amb persones que pateixen alguna malaltia que els fa més sensibles als productes químics utilitzats habitualment per a aquest tipus d’infestacions es faran tractaments amb mètodes de barrera i vapor, que són més llargs, però que no caldrà que els habitants marxin de casa.