Foto portada: un moment de l'assemblea, aquesta tarda. Autor: cedida.

Frenar la llicència a Amazon fins que es planifiqui la mobilitat?

La Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell demana paralitzar l’entrega de la llicència d’activitats a Amazon, a Barberà però a tocar de Sabadell, fins que es resolgui la mobilitat a la zona. És una de les tres resolucions aprovades en la 50ª assemblea general de la FAV. El moviment veïnal amplia el número de secretaries. Manuel Navas seguirà sent el president de la FAV, que celebra 50è aniversari del moviment veïnal a la ciutat justament aquest any 2019.

La vicepresidenta serà Loli Cebreiro, Agustín Lorca el secretari, Cèlia Gargallo la tresorera i Emilio Robles i Antonio Carballo els vocals. A més, s’amplia l’estructura amb tres noves vocalies: dones, joves i gent gran.

En quant a les peticions, el moviment veïnal demana denegar la llicència d’activitats per a la instal·lació d’Amazon a Barberà, però a tocar de Sabadell i dins el polígon industrial de Can Roqueta. Almenys fins que es planifiqui un pla de mobilitat que resolgui els interrogants respecte la B-140 i els efectes a Torre-romeu. La FAV ha aprovat dues resolucions més. La primera, contra el projecte de la residència pública del sud, ja que consideren que l’ha de construir i gestionar la Generalitat i no l’Ajuntament. La segona contra el trasllat, ja executat, del servei d’oncologia pediàtrica a la Vall d’Hebron.
Entre els reptes per al 2019, la FAV assegura que segueixen estant els problemes “endèmics” com la sanitat, la manca d’equipaments i serveis, el manteniment, cura i seguretat de la ciutat, la tolerància zero contra la delinqüència i l’incivisme i l’atenció a les bosses de marginalitat. Abordar els problemes de la mobilitat, la participació i l’aeroport són altres de les prioritats.

Foto portada: un moment de l’assemblea, aquesta tarda. Autor: cedida.