Mona ArtBo Sabadell dinosaure

L’Institut de Paleontologia i l’ArtBo col·laboren amb una mona ben especial

  • L’Institut Miquel Crusafont i l’ArtBo col·laboren amb un titanosaure de xocolata.

  • Els compradors de la mona rebran quatre entrades pel Museu Paleontològic.

Gairebé tot els sabadellencs coneixen el perfil del titanousaure exposat a l’Institut de Paleontologia Miquel Crussafont. Ara, l’Institut i la pastisseria ArtBo volen divulgar-lo d’una forma diferent. Han creat una mona de xocolata amb la figura del dinosaure, que va viure fa 170 milions d’any al que ara és el Pallars.

Amb la col·laboració entre el centre de recerca i divulgació i la cadena de pastisseries els nens i nenes de Sabadell podran tenir un titanousaure a casa. Segons indiquen des de l‘Institut Català de Paleontologia (ICP), l’escena està inspirada en els fòssils que els investigadors han recuperat en diferents excavacions i en la recerca posterior.

La pastisseria ha creat aquesta mona especial obra del paleoil·lustrador Òscar Sanisidro. Amb la seva compra, l’Institut de Paleontologia obsequia els compradors de la mona o els que la reben, a una invitació al Museu, per descobrir la veritable història del dinosaure. La invitació és familiar, per a dos adults i dos nens.

Amb aquesta iniciativa, l’Institut, ja molt visitat pel públic infantil, vol divulgar la paleontologia entre els més petits.

Què és un titanosaure?

El titanosaure és un tipus de dinosauri que va viure entre 65 i 90 milions d’anys. Segons l’ICP, se’n coneixen exemplars de fins a uns 10 metres de longitud. Però en altres continents s’han trobat de fins a 35 metres. El seu nom deriva del grec i vol dir rèptil blanc o gegant.

Comments are closed.