Foto portadas: picades de xines, a una cama. Autor: cedida.

Llum verda a les mesures cautelars contra les xinxes

L’empresa contractada per l’Ajuntament ha començat aquest dijous a inspeccionar la vintena d’habitatges del barri d’Espronceda afectats per les xinxes. En concret, s’inspeccionen 19 habitatges.

Finalment hi ha hagut llum verda a les mesures cautelars per part del consistori, que ha contractat una empresa per inspeccionar l’estat dels 19 habitatges que tenen xinxes. És una mesura “excepcional”, insisteix l’Ajuntament, per la situació econòmica de la majoria d’afectats i l’alarma social que hi ha a la zona sud:

“Som conscients que hi ha circumstàncies afegides relacionades amb la salubritat que requereixen responsabilitat i celeritat. Per això hem optat per adoptar mesures cautelars”, ha dit l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, que ha afegit que “la voluntat política ha sigut des del primer moment estar al costat del veïnat, acompanyant-lo buscant les solucions més adequades”.

A partir de les inspeccions es concretaran les actuacions, els tractaments específics i el cost estimat. El consistori prioritza la neteja de l’espai públic, tant a través de la recollida de voluminosos al carrer com amb aigua a pressió als contenidors.
Foto portada: picades de xines, a una cama. Autor: cedida.