Roda de premsa de l'Obrera. Autor: David B.

L’Obrera demana una cessió de 50 anys a Cajamar

Aquest dimarts i gràcies a la mediació entre l’ajuntament de Sabadell i Cajamar, els membres del Centre Social Alliberat, l’Obrera s’han pogut reunir amb l’entitat bancària per intentar trobar una solució de cara a un possible desallotjament.

Els membres de l’Obrera expliquen que “el proper 27 de setembre ens enfrontem a un judici que en cas de celebrar-se culminarà molt previsiblement amb l’ordre de desallotjament de l’espai”.

“Cajamar només en veu en aquest edifici el poder-se embutxacar una quantitat avergonyant per la venda de l’immoble a alguna constructora. L’Entitat ha encarat el conflicte des de l’agressivitat judicial i no des de la cerca de solucions per a la gent”.

Asseguren que després d’haver sol·licitat infructuosament a Cajamar un espai pel diàleg “hem demanat al govern municipal que tractés de mediar entre nosaltres i l’entitat, el que ha fet possible que avui haguem aconseguit la primera trobada”. L’Obrera ha demanat la retirada de la denúncia i negociar una cessió de l’espai de 50 anys en règim de masoveria urbana. Les respostes de Cajamar han estat negatives per paralitzar la denúncia i la primera proposta de cessió, però s’han compromès a consultar-ho i a tenir una segona trobada per realitzar-nos una contraproposta. En principi, es farà abans del mes d’agost.
El passat 1 de maig va fer tres anys que un grup de joves va ocupar l’immoble del número 142 de l’Avinguda de Barberà, propietat de Cajamar i que duia vuit anys en desús, amb la intenció de “construir un projecte obert, unitari i integrador”. “A dia d’avui estem orgullosos del nivell de salut del projecte, on es duen a terme diferents activitats durant tota la setmana. Es un espai de trobada de diversos col·lectius de la ciutat i participa activament amb les associacions de veïns en l’organització de les festes del sud” subratllen els membres del col·lectiu.

Foto portada: roda de premsa de l’Obrera, aquest dimarts. Autor: David B.