Escola Joanot Alisanda

L’Ajuntament xifra en un quart de milió d’euros els danys causats pel temporal

L’Ajuntament xifra en un quart de milió d’euros el cost dels desperfectes ocasionats pel temporal Gloria a Sabadell. Es tracta d’una primera valoració enviada a la delegació del govern central a Catalunya que es podria incrementar en els propers dies, avisen fonts municipals. 

Segons les primeres estimacions, el cost és de 246.568,61 euros que s’envien al govern central per acollir-se als ajuts d’administracions superiors per costejar les reparacions que siguin necessàries. L’informe de valoració es divideix en sis àmbits.

  • En primer lloc la secció de parcs i jardins, on figuren incidències relacionades amb la caiguda d’arbres o branques o l’esllavissada de terres a Raval d’Amàlia. En aquest cas, els desperfectes sumen més de 141.000 euros.
  • La segona és la relativa a aspectes relacionats amb l’afectació als contenidors i altres aspectes de neteja viària, com també al desplegament de diferents dispositius per netejar embornals, retirar terres o els elements arrossegats pel vent i la pluja. En aquest sentit, a banda de les hores de treball, una primera estimació apunta que es van haver de recol·locar 400 contenidors i que el temps va provocar el trencament d’unes 300 tapes d’aquests elements. En total, la relació d’incidències relacionades amb la neteja, la recollida i tractament de residus suposaria uns 60.000 euros.
  • La valoració enviada a la delegació del govern central a Catalunya inclou així mateix la secció d’infraestructura urbana, amb efectes en l’enllumenat i els fanals i la secció de vialitat, amb afectacions a paviments i calçades.
  • També hi ha un apartat d’equipaments on hi figuren, entre altres, les afectacions a la coberta del gimnàs de l’escola Joanot Alisanda, al Centre, i a un dels accessos de la biblioteca del Sud.
  • Per últim, s’ha recollit l’afectació al servei de Mobilitat, Trànsit i Transport, amb una relació d’incidències relatives a semàfors o senyals de trànsit.

Fonts municipals apunten que l’estimació es podria incrementar en els propers dies.

Foto portada: arbre caigut a la plaça Sant Roc. Autor: M.Serrano / cedida.