El torrent de Colobrers obrirà de nou al públic

Després de dos mesos tancat a causa de les destrosses provocades per una forta tempesta del passat 17 d’agost, s’obrirà de nou aquest cap de setmana. Les reparacions d’aquest espai del rodal han tingut un cost de 30 mil euros.

El pas pel torrent de Colobrers –o torrent de la Tosca o de Can Pagès- tornarà a estar accessible al públic després que una forta tempesta el passat 17 d’agost van malmetre aquest espai del rodal, enduent-se’n tots els ponts i excavant part del camí (més info: ‘La tempesta malmet greument el torrent de Colobrers‘).

L’empresa CIPO, SCCL, adjudicatària del servei de manteniment del Parc Fluvial del Ripoll i del rodal, ha estat treballant en la recuperació d’aquest torrent. Els treballs, atès que es tracta d’un indret on no es pot accedir amb maquinària, els materials emprats i els ponts s’han hagut de bellugar manualment i ha calgut que durant una setmana hi hagués treballant els quatre equips –12 persones en total– en la col·locació dels ponts. La resta dels treballs han comptat amb la presència diària entre un i dos equips.
El cost total d’aquesta intervenció ha estat de 30.455 euros, dels quals 4.260 euros s’han dedicat a comprar material. Per refer els ponts s’han hagut de comprar sis troncs de fins a nou metres de llargada i 100 llates de fusta per als travessers.

Foto portada: reconstrucció d’un dels ponts. Autor: Ajuntament.