Foto portada: la finca del Parc Agrari, fa un any. Autor: David B. 

Es busquen agricultors

Sabadell posarà a concurs en breu 45 hectàrees (450.000 metres quadrats) destinats a l’agricultura professional. L’Ajuntament n’ofereix, quan s’aprovi el concurs la setmana vinent, una concessió de set anys més set de pròrroga i hi destina 340.000 euros per condicionar les finques. 

El pla ha estat presentat aquest dimarts pel tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, qui ha destacat el “potencial natural i agrícola del rodal”. El regidor manté que cal “facilitar models productius de proximitat” i també potenciar el Parc Agrari, més del que s’ha fet des del primer impuls del projecte, ja fa més d’una dècada.

En aquest sentit, el proper ple portarà a concurs 45 hectàrees d’horta de finques municipals destinades a agricultors professionals. La majoria són de secà, però també n’hi ha de regadiu. La concessió serà per set anys, amb set anys més de pròrroga opcionals.




Berlanga defineix les terres com a “molt aptes” i destaca que totes tenen garantit l’accés d’aigua. L’Ajuntament farà una inversió de 350.000 euros per deixar-les preparades per a l’ús professional, per exemple, impedint l’entrada de senglars. Entre les inversions, 53.000 euros per instal·lar una tanca perimetral a les finques d’horta a la finca de Can Gambús. Al riu Ripoll s’han invertit 80.000 euros per adequar l’horta professional de la Verneda de Can Deu, i 41.000 euros més per instal·lar casetes i acabar de tancar les noves parcel·les de l’horta d’en Romau, reordenada fa un temps.

Mongeta, cigró, pa, vi i ceba

L’Ajuntament referma la seva aposta per l’agricultura de proximitat i sosté que la idea és “introduir” productes de qualitat en circuits de proximitat. Per exemple, s’ha comercialitzat el vi ecològic Arraona, que s’ha sumat a la més coneguda mongeta del ganxet o el cigró menut. També es vol apostar de nou, ja es va fer fa uns anys, pel pa de Sant Julià i recuperar la ceba de Sabadell.

Foto portada: la finca del Parc Agrari, fa un any. Autor: David B. 

Comments are closed.