Tercer ciicle conferències aigua i món 2019. Autor: David B.

La quarta edició de les conferències ‘Aigua i món’ arriba amb l’emergència climàtica de fons

El cicle de xerrades Aigua i Món arriba a la seva quarta edició amb la declaració de l’emergència climàtica a Catalunya de fons. Se celebraran quatre ponències a càrrec de La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Marta Subirà; la meteoròloga de RAC1, Mònica Usart; la cap de Cooperació Internacional de Creu Roja, Bàrbara Díaz; i la directora de Desenvolupament Sostenible de SUEZ, Dulcinea Meijide. 

Aigües de Sabadell celebra el quart cicle Aigua i Món, unes jornades a càrrec de quatre ponents, en què es debatran les principals problemàtiques associades al canvi climàtic, sobretot en matèria d’aigua, i com es poden contrarestar amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) proposats per la ONU. Cal tenir en compte que aquestes jornades se celebren en el context de la declaració, a Catalunya, de l’emergència climàtica.

Aquest any les ponents seran quatre dones. A la primera sessió hi participarà la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Marta Subirà, i serà el 20 de febrer. Subirà centrarà la ponència en el Decret d’Emergència Climàtica a Catalunya i el seu impacte.

El 16 d’abril serà el torn de la meteoròloga i presentadora del temps a RAC1, Mònica Usart. Detallarà i explicarà les anècdotes que comporta l’elaboració de la previsió del temps als mitjans de comunicació. Després, el 18 de juny, parlarà la cap de Cooperació Internacional de Creu Roja, Bàrbara Díaz sobre la importància de l’aigua en les crisis humanitàries.

Per últim, l’enginyera i directora de Desenvolupament Sostenible de SUEZ, un grup industrial expert als sectors de l’aigua, que argumentarà per què els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) són la millor opció per intentar revertir els efectes del canvi climàtic. Aquesta xerrada serà el 29 d’octubre.

L’edició passada 

Els cicles de conferències Aigua i Món celebrats a Aigües Sabadell el 2019 es van emetre per streaming. Entre els ponents hi havia el meteoròleg Tomàs Molina, el periodista Plàcid Garcia-Planas o el conseller de la Generalitat de Catalunya Damià Calvet.

Foto portada: Tercer cicle conferències aigua i món 2019. Autor: David B.