Foto portada: estat del torrent de Colobrers, aquest matí. Autor: cedida.

La tempesta malmet greument el torrent de Colobrers

  • L’Ajuntament es veu obligat a prohibir l’accés a la Tosca. El paratge, sense passeres per la tempesta. 
  • Berlanga (Sostenibilitat) avisa que caldrà fer reparacions almenys durant un mes abans de reobrir. 

La forta tempesta que va descarregar divendres al migdia sobre Sabadell ha deixat greus afectacions a l’entorn natural de la ciutat. En concret, a la Tosca, un dels paratges més estimats pels sabadellencs, més conegut des de fa uns anys com el torrent de Colobrers. Des d’aquest dilluns no s’hi pot entrar. Es trigarà com a mínim un mes en reparar la destrossa, que no és menor.

La intensitat de l’aigua es va emportar de camí cap al Ripoll totes les passeres de fusta que recorren el torrent i en algun cas també el propi camí. Només ha aguantat un pont però està molt inestable. Vista la situació, el consistori ha tancat l’accés al torrent aquest dilluns. El tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha assegurat a iSabadell que es repararà “el més aviat possible”. L’equip de manteniment del Rodal hi treballa, però almenys tenen feina per un mes. Berlanga no creu que abans es pugui reobrir l’accés al torrent.

“Cal fer-hi dues actuacions. En primer lloc cal refer l’itinerari, ja que hi ha hagut algun despreniment de terres i també han caigut alguns arbres. I en segon lloc cal reparar totes les passeres. Hi ha molta feina”, assegura l’edil.

La Tosca és un dels espais naturals més estimats, i a la vegada més sensibles de Sabadell, entre Can Bages, a Castellar, i el riu Ripoll, molt a prop del pont de la carretera de Castellar. Des de Sabadell, s’hi accedeix a peu des del camí al costat del restaurant Can Pagès. No hi poden entrar bicicletes ni vehicles a motor. En els darrers anys s’ha popularitzat bastant i, a més de corredors i excursionistes, sovint s’hi troben famílies passant-hi el dia, fins i tot amb taules i cadires portàtils.

Altres danys

A banda dels danys que va causar l’aigua divendres a la Tosca, hi ha hagut altres afectacions a l’entorn natural de Sabadell, com vegetació acumulada en alguns guals del riu Ripoll o camins malmesos. En tot cas, afectacions menors a les del torrent de Colobrers.

A la nostra pàgina de Facebook podeu veure més imatges de com ha quedat el Torrent de Colobrers després de la tempesta de divendres passat. 

Foto portada: estat del torrent de Colobrers, aquest matí. Autor: cedida.