Poda d'arbres a la font de Can Rull. Autor: Ajuntament / cedida.

Nou pla de poda per arribar a 7.000 arbres

El consistori ha posat en marxa el nou pla de poda de l’arbrat viari municipal amb fins sanitaris, de seguretat o per la situació dels arbres, ja que poden entrar amb conflicte amb senyals d’urbanisme. En total es preveu la poda i sanejament de més de 7.000 arbres de tota la ciutat, amb la previsió que finalitzi l’estiu de l’any vinent.

L’Ajuntament posa en marxa el nou pla de poda per a més de 7.043 arbres de la ciutat, és a dir, es realitzarà un procediment d’eliminació selectiva de branques. Es realitzarà amb fins sanitaris, de seguretat per a la ciutadania o, bé, per la ubicació dels arbres, ja que pot entrar amb conflicte amb la senyalització, el trànsit o edificis. Tanmateix, les línies d’actuació del govern municipal es basen en les següents prioritats: tallar les branques mortes o en risc de caiguda, branques baixes que afectin els vianants, restaurar correctament la forma de l’arbre i adequar les necessitats d’arbrat a l’espai on s’ha de desenvolupar.

Seguint els criteris, la poda es pot realitzar en totes les èpoques de l’any, però cal fer-ne una moderació, ja que el principal risc de caiguda dels arbres és de podriment intern o extern, a causa d’impactes de cotxes o ferides de gran poda. Els arbres a la ciutat aporten riquesa ambiental i psicològica, aporten riquesa ecològica, creen microclimes, filtren elements contaminants, i entre altres, disminueixen el soroll.

Més informació: