Foto portada: el riu ripoll amb més cabal de l'habitual al seu pas per Sabadell. Autor: ACN.

Protecció Civil demana extremar la precaució a l’entorn del riu Ripoll

Protecció Civil demana extremar la precaució a l’entorn de rius i rieres sobretot al Vallès Occidental. En concret, reclama prudència a la riera de Rubí al seu pas per Terrassa i Rubí per cabals molt importants. També baixa amb abundància el riu Ripoll al seu pas per Sabadell, Barberà del Vallès, Cerdanyola i Ripollet. El telèfon d’emergències 112 ha rebut 616 trucades per 444 incidències relacionades amb les pluges fins a les 13 hores.

El pla Inuncat es manté activat per la previsió d’intenses pluges aquesta tarda a tot el litoral i prelitoral de Barcelona i les Terres de l’Ebre, i al vespre a les comarques gironines. Aquests xàfecs poden provocar incidències en zones urbanes per acumulacions d’aigua en carrers, baixos, passos soterranis i similars, i també crescudes sobtades de rius i rieres.
El telèfon 112 ha rebut 616 trucades, de les quals 332 procedien del Vallès Occidental i 101 del Barcelonès. Per municipis, s’han fet 105 avisos des de Rubí, 96 des de Sant Cugat i 88 des de Barcelona, la majoria per inundacions de baixos, incidències viàries i obstacles a la calçada.

Foto portada: el riu ripoll amb més cabal de l’habitual al seu pas per Sabadell. Autor: ACN. David B.