S’acosta la data: els vehicles més contaminants no podran circular els feiners

A partir de l’1 de gener de 2019 el govern de la Generalitat aplicarà la prohibició de circular pels vehicles de més de 20 anys de vida en les vies de la seva competència. Aquesta mesura afectarà 12 municipis del Vallès Occidental que estan inclosos en l’anomenat Àmbit-40. Entre ells, Sabadell, Badia, Barberà, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Ripollet, Sant Quirze, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa o Sant Cugat. 

La restricció s’aplicarà de dilluns a divendres al Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès, tant l’Occidental com l’Oriental. Els vehicles afectats són els turismes matriculats abans del 97 i les furgonetes anteriors al 94. Això suposa 128.000 vehicles, una xifra que no arriba al 10 per cent del parc automobilístic. Un any més tard, el 2020, la restricció per circular entre les rondes de la ciutat de Barcelona serà major i es prohibirà circular als dièsel matriculats abans del 2006 i els de benzina d’abans del 2000, un 30 per cent del parc de vehicles.




Es preveu incentivar la renovació dels parcs de vehicles per vehicles de baixes emissions mitjançant ajuts, bonificacions en els peatges o en els impostos de circulació, promocionant el distintiu de flotes i facilitant la creació de punts de recàrrega del vehicle elèctric i altres combustibles alternatius.

Foto portada: vehicles al carrer de Sant Pere. Autor: M.Tornel. 

Comments are closed.