Neteja port del Fòrum Barcelona. Autor: David B.

Submarinistes de Sabadell netegen el fons marí de Barcelona

Aquest diumenge una trentena de submarinistes, sis d’ells sabadellencs, han dut a terme una neteja del fons marí a l’espigó de la zona del Fòrum de Barcelona.

Els participants han estat submarinistes amb certificació de bussejador bàsica, llicència federativa o assegurança en vigor i certificat mèdic vàlid, que han volgut treure el màxim de brutícia del fons del mar. Els submarinistes van treure moltes deixalles del fons del mar que no han pogut quantificar, d’entre les que destaquen rodes, cadires i l’anècdota del dia: una pistola amb bales, la qual va ser lliurada als Mossos d’Esquadra.
Òscar Comellas de l’àrea social de la Junta Directiva d’Unisub explica que “els membres de la Junta vam pensar en preparar diverses activitats per celebrar el 60è aniversari de l’entitat i aquesta era una de les que teníem pensades de feia temps”.

“Ens vam posar en contacte amb la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques i ens van comentar que és molt complex muntar una activitat d’aquest tipus perquè hi ha molta burocràcia i ens van aconsellar que ens poséssim en contacte amb algun altre club que ja ho estiguessin fent i ens vam posar en contacte amb el club Cavalldemar de Barcelona, que precisament compleixen 40 anys·, assegura Comellas.

Comellas apunta que ha estat una “experiència molt positiva perquè hem pogut col·laborar en la millora del medi ambient i ha estat molt enriquidor poder compartir experiències amb un altre club”.

Foto portada: neteja del port del Fòrum Barcelona. Autor: David B.