Contenidors. Autor: David B.

Tres quartes parts de les deixalles que es llencen a la resta no són rebuig

Només una quarta part del que es llença al contenidor de la resta és realment rebuig. Aquesta és la conclusió a la que s’ha arribat després de dur a terme diverses inspeccions del contingut de resta de diverses poblacions del Vallès Occidental. Més d’un 75 per cent del que es llença a la resta es podria reciclar correctament si s’avoqués als contenidors corresponents.

Durant aquest mes de febrer s’han realitzat inspeccions del contingut dels contenidors de resta a diverses poblacions del Vallès Occidental, sota el marc de la campanya del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, Excuses o Separes. El resultat demostra que més d’un 75 per cent que es llença a la resta realment no es correspon amb la categoria de rebuig.

La pols d’escombrar, les puntes de cigarreta, els fregalls o el tèxtil sanitari només correspon d’entre el 19 per cent al 26 per cent del que s’ha trobat al contenidor de la resta. Per tant, una gran part del que es llença al contenidor gris es podria reciclar i aprofitar si s’avoqués al contenidor correcte.




Un 40 per cent del pes de les bosses de rebuig ve donat per la matèria orgànica que s’hi llença i que hauria d’anar al contenidor marró. En aquest sentit, l’anàlisi del contingut ha demostrat que del 40 per cent de menjar que es llença incorrectament al rebuig, un 25 per cent està en perfecte estat per a consumir. S’han trobat barres de pa i fruita sencera. Això demostra l’alt nivell de malbaratament alimentari actual.

Dels materials que s’han trobat destaquen, a més del menjar en bon estat, les branques d’arbusts, que realment haurien d’anar al contenidor orgànic. També s’estan reciclant incorrectament els residus que necessiten una gestió especial, com material electrònic, runes, càpsules de cafè o roba. Aquests materials cal dur-los a la deixalleria, on els separen i els duran als gestors específics per tal d’aprofitar-los.

Foto portada: un contenidor de resta. Autor: J.d.A

Comments are closed.