Bus autònom

Un bus sense conductor circularà per Sabadell a partir de setembre

Sabadell participarà en una prova pilot per incorporar autobusos sense conductor a les xarxes de bus de Catalunya. Es tracta d’un projecte de l’Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) que té l’aval i el suport de la Generalitat.

La capital vallesana acollirà una demostració d’aquest mitjà de transport en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que tindrà lloc el proper setembre. El vehicle, que és 100 per cent elèctric, té capacitat per a dotze persones –sis de les quals assegudes–, disposa de totes les garanties de seguretat i circularà per una zona delimitada específicament. El cost per al consistori serà únicament el derivat de la custòdia i vigilància mentre no circuli.

La prova pilot arriba de la mà de l’empresa francesa Transdev –que participa en el tramvia de Barcelona–. L’AMTU oferirà als ajuntaments catalans la possibilitat de participar en una gira itinerant per experimentar el vehicle públic autònom al seu municipi amb un carril d’una ruta de transport reservat per a la circulació. Aquest demostració servirà per donar a conèixer al conjunt de la població aquest sistema de transport d’alt desenvolupament tecnològic per al desplaçament de viatgers. D’altra banda, la iniciativa pretén conscienciar sobre els canvis econòmics i culturals, en la mobilitat, en la planificació urbanística i en el paisatge.




Tant l’AMTU com la Generalitat han posat en valor que “aquest vehicle exemplifica molt bé com serà la mobilitat del futur: elèctrica, no contaminant i amb vehicles compartits, digitals i connectats”. Així mateix destaquen que “aquesta és la primera ocasió a tot Europa en què municipis mitjans i petits tenen accés a provar el transport públic autònom”. La iniciativa es durà a terme a vuit municipis catalans, entre els quals Sabadell, Terrassa, Roses i Igualada.

Foto portada: tres busos autònoms. 

Comments are closed.