Foto portada: infants particpants al taller. Autor: J.d.A.

Més de 1.200 infants i joves participen en casals d’estiu aquest juliol

Durant el mes de juliol, l’Ajuntament ha ofert activitats diverses de l’àmbit cultural a casals d’estiu adreçats a infants i joves, organitzats per teatres, les biblioteques i els museus municipals, a més de l’Orquestra Simfònica del Vallès. Les activitats han comptat amb una aportació municipal de 30.000 euros.

Totes les activitats han seguit les mesures de seguretat –bàsicament grups reduïts i distància entre persones– recomanades a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19.

L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) ha organitzat 56 tallers aquest estiu, en els què han participat més de 500 nens i nenes. Els  tallers que s’han dut a terme a diferents barris de la ciutat han permès els infants conèixer els instruments de l’orquestra i saber com sonen; practicar el ritme mitjançant instruments de percussió; conèixer la música descriptiva a partir d’El Carnaval dels animals; conèixer la multiculturalitat de la música, i fer un treball d’escenaris sonors gràcies a les Aventures de Peter Gynt.

Les biblioteques municipals han programat 17 activitats amb les quatre bibliolabs adreçats a infants a partir de 8 anys i que s’han fet a les biblioteques del Nord i Vapor Badia; vuit tallers infantils per a infants a partir de 6 anys i s’han fet a les biblioteques del Nord, Ponent, La Serra i Vapor Badia; tres sessions de L’Hora del Conte adreçades a infants a partir de 4 anys i que s’han fet a la biblioteca de Ponent, del Nord i la Serra, i quatre sessions de l’activitat Petits, petits, per a infants d’1 a 3 anys i que s’ha fet a les biblioteques de Vapor Badia, del Nord, de Ponent i la Serra.

Pel que fa al Museu d’Història ha dut a terme 15 sessions de casals d’estiu i entitats de lleure i ha comptat amb una participació de 158 infants. A les activitats preparades pel Museu d’Art hi han participat 420 infants, repartits en 39 grups, de 9 casals diferents: les escoles Catalunya, Nostra Llar, Joanot Alisanda i La Trama, Secretariat Gitano, i els grups d’esplai La Llar del Vent, Xivarri i La Baldufa.

Foto portada: infants participants en un taller. Autor: J.d.A.