Més mones i més xocolata: així anirà Dilluns de Pasqua

El proper dilluns les llars s’ompliran de xocolata per celebrar la festivitat més dolça de totes, la Pasqua. Els més petits ja comencen a demanar tot tipus de mones, des dels pastissos més tradicionals fins a les figures de xocolata més trencadores. Els padrins, que volen complir les expectatives dels fillols en un dia tan especial, recorren forns i pastisseries per trobar la mona ideal. Però, què hi ha darrera d’una bona mona? “Ingredients de primera qualitat”, contesten alguns dels pastissers sabadellencs amb els que aquest digital s’ha posat en contacte.

El dia de la mona és una tradició que s’ha mantingut al llarg dels segles. És més, alguns pastissers de la ciutat asseguren que esperen augmentar les vendes aquest any. El secret, per a molts, és la unió indestructible entre la xocolata i els nens. Així ho confirma el forner de Pa natural, Josep Bosch: “aquesta tradició no s’està perdent, al contrari, va a més. Quan hi ha nens pel mig, les coses no es perden”. El que sí que reconeix Bosch és que la demanda de la mona més tradicional, el pastís, està baixant en comparació amb la de figuretes de xocolata. No obstant, afirma que dins de tots els gustos de pastissos que es venen a Pa Natural, el de nata és el que més triomfa.

Passió per la xocolata aquest Dilluns de Pasqua. Autor: David B.
Passió per la xocolata aquest Dilluns de Pasqua. Autor: David B.

Comprar mones de xocolata, per tant, està de moda. I cada any canvien les tendències, en funció dels dibuixos que més agraden als nens. Aquest any les figures que més s’estan demanant, segons els pastissers, són les d’unicorns i les del joc Fortnite. No obstant, les típiques no perden pistonada. Segueix triomfant el món Disney, amb la Minnie i el Mickey Mouse al capdavant i les princeses de Frozen, però també les més futboleres amb els escuts del Barça i el Madrid.

També s’estan demanant mones amb fotografies personals gravades, del nen sol o bé amb la família. Però la principal novetat és la irrupció al mercat de l’anomenat xocolata rubí. Ho explica l’encarregada de la pastisseria Sant Marc, Carmen Spartaro:

“Aquest any hem inaugurat les mones fetes amb xocolata rubí, que és de color rosa, amb gust de xocolata blanca però que deixa un gust una mica àcid al final. Vull dir que la gent està oberta a provar coses noves, no es queda només amb la xocolata negra o amb llet”, assegura Spartaro.

Però no tot depèn de la forma o el gust del pastís o la figura. Quan preguntem als pastissers quin és el secret que s’amaga darrera d’una bona mona, tots coincideixen en la resposta: els ingredients han de ser de primera qualitat.

“Molt d’amor”

L’amo del forn Genescà, en Joaquim Genescà, fa un pas més i assegura que el que cal és oferir al client “una mona que surti bona però que sigui econòmica”. I sobretot, “ficar-hi molt d’amor”, diu el forner. Ell, al contrari que els anteriors, afirma que des del forn tenen unes previsions de vendes semblants a les de l’any passat. En aquest sentit, i tot i que les mones que es venen als supermercats són més barates de les que podem trobar a les pastisseries, els pastissers afirmen que això no afecta excessivament a les seves vendes.

“Els supermercats tenen el seu públic i nosaltres tenim el nostre. Quan un padrí vol fer un bon regal, va a la pastisseria”, afirma el forner de Pa Natural. 

Els forners també coincideixen en que aquest any esperen superar les vendes del passat. Així ho argumenta el forner del forn Benet, Ramon Benet. Aquest any la mona cau una miqueta més tard. Els que anaven a esquiar potser ja no hi van. Pel que hem anat veient en els encàrrecs, la cosa va amunt”, diu Benet.

Foto portada: aparador de Genescà, aquest divendres. Autor. David B.

Comments are closed.