Policia Municipal. Autoi: David B.

Més presència policial per evitar aglomeracions durant la ‘no Festa Major’

Amb l’objectiu d’evitar activitats no permeses a l’espai públic i que es puguin produir aglomeracions, Sabadell comptarà amb un dispositiu especial de prevenció i vigilància durant els dies en què s’hauria d’haver celebrat la Festa Major de Sabadell. 

Es tracta d’un dispositiu de la Policia Municipal i diferents departaments de l’Ajuntament, que treballaran de forma coordinada amb Mossos d’Esquadra, Protecció Civil i diferents entitats veïnals i ciutadanes tot vetllant perquè es respectin les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries en l’actual situació de pandèmia i per reduir riscos  en un moment especialment delicat pel que fa a l’evolució de la Covid-19 al conjunt del territori.

Des d’aquest divendres i fins dilluns 7 de setembre la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra tindran més presència a la ciutat, sobretot en la franja horària vespre-matinada per evitar concentracions no autoritzades, trobades massives o els anomenats “botellons”. També s’està incidint de forma especial en la supervisió de locals de venda de begudes alcohòliques i en la monitorització de xarxes socials per detectar si s’està organitzant algun tipus d’activitat o festa no permesa.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha explicat que “es farà un dispositiu com si hi hagués Festa Major”. La Policia Municipal comptarà amb 10 equips de paisà i uniformats i set equips més, que són els habituals d’un dissabte i diumenge normal, en total hi haurà 17 equips.

“Fem una crida a la ciutadania perquè eviti concentracions i reunions a la via pública o aglomeracions massives. S’han de prendre les mesures necessàries per combatre la Covid-19 i complir la normativa”, ha manifestat Farrés.

Protecció Civil col·laborarà en la vigilància a diferents punts. El principal objectiu serà la detecció de possibles “botellons” o aglomeracions que no compleixin les mesures de seguretat. D’altra banda Residus, procedirà al buidatge preventiu d’alguns contenidors per evitar riscos i des de Parcs i Jardins es reforçarà la presència de personal del Parc Catalunya i cura de la seva fauna, tot facilitant d’aquesta manera la immediata detecció de qualsevol situació.

Foto portada: un agent de la Policia Municipal. Autoi: David B.