Foto portada: exterior d'una de les caixes per aparcar les bicis. Font: cedida.

FGC instal·larà aquesta gàbia per a bicis en una estació de Sabadell

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha licitat les obres per construir aparcaments segurs i tancats per a bicicletes en deu estacions. Entre elles, la de Can Feu / Gràcia de Sabadell.

Els treballs consisteixen en fabricar i instal·lar l’habitacle en l’entorn immediat de les parades de tren, en dos formats diferents, un de 6×4 metres amb capacitat per a 54 bicicletes, i un de 6×6 per a 34. A més de Sabadell / Gràcia s’ubicaran a les estacions de Bellaterra i Valldoreix a la línia del Vallès. També a Piera, Sant Vicenç els Horts, Martorell Enllaç, Manresa Alta, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç de Castellet i Pallejà. L’objectiu és incrementar el nombre parades amb aquest sistema amb el temps per arribar al màxim nombre d’usuaris possible.

Objectiu: arriba a 8.000 places segures

Inicialment, es preveu la instal·lació d’alguns sistemes d’aparcaments segurs per a l’1,5 per cent de les validacions d’FGC, que suposa unes 4.000 places. Això significa multiplicar per quatre l’actual oferta d’aparcament de bicicletes a l’entorn de les estacions d’FGC. En aquesta línia, també es preveu elevar l’oferta a mesura que la demanda ho vagi justificant fins a arribar al 3 per cent de les validacions, unes 8.000 places segures.

Interior de l'aparcament segur. Font: FGC.
Interior de l’aparcament segur. Font: FGC.

Actualment, el 45 per cent de les estacions d’FGC compten amb places d’aparcament per a bicicletes amb alguna mesura de seguretat. Amb tot, el 52 per cent de les estacions compten amb els sistemes d’aparcament conegut com a “U invertides” a la via pública en una zona situada a l’entorn de 200 metres dels accessos.

Foto portada: exterior d’una de les caixes per aparcar les bicis. Font: cedida.