Autobus hibrid

Arriba a Sabadell un autobús híbrid i elèctric

Aquesta setmana s’ha posat en marxa, fins el 13 de desembre, un autobús amb un sistema híbrid i elèctric per poder desenvolupar una prova pilot dins el nucli de la ciutat. La prova va a càrrec de Transports Urbans de Sabadell (TUS) i es durà a terme de dilluns a dissabte a les línies 1,2,3, i els dies festius, a la línia F5.

L’autobús que és un vehicle sostenible i eficient, compta  amb una tecnologia mixta (híbrid i elèctric) que ha estat desenvolupat per l’empresa Vectia. El transport emmagatzema energia elèctrica gràcies a una bateria de gran capacitat que permet que l’autobús faci la meitat del recorregut amb zero emissions i sense necessitat de càrregues.

Segons el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero la prova servirà per conèixer les tecnologies que ens porten a uns vehicles més desenvolupats i a part generarà solucions a les diferents necessitats actuals.

Durant aquests quinze dies que durarà la prova, el vehicle públic circularà de manera totalment elèctrica per determinades zones de la ciutat. Les zones on circularà presenten bones condicions de trànsit i orogràfiques, aquestes són l’avinguda Matadepera, l’eix Central i l’avinguda de Barberà.

Foto portada: autobus híbrid. Autor: David B.