Pla general de diversos operaris treballant en la retirada de la capçalera del tren de Rodalies. Imatge de l'11 de febrer del 2019. (Horitzontal)

Els maquinistes alerten de risc “greu i imminent” a la R4

El Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (Semaf) ha alertat d’un risc “greu i imminent” de poder-se repetir accidents de tren a la línia R4 on divendres passat hi va haver un xoc frontal entre dos trens amb el resultat d’un mort i un centenar de ferits.

Per això, en una carta adreçada al director de l’Agència Estatal de Seguretat Feroviària, Pedro Lekuona; al president del Consell d’Administració de Renfe, Isaías Taboas, i al director de Seguretat en la Circulació, Juan Rafael Arroyo, el sindicat ha anunciat que paralitza el servei entre l’estació de Manresa i Sant Vicenç de Castellet. La paralització, afegeix la carta, es mantindrà “mentre no s’analitzin i solucionin les deficiències de les instal·lacions de seguretat actuals”.
Cal recordar que Renfe ha anunciat a última hora del dia que manté el servei alternatiu per carretera mentre durin les investigacions, contradient, així, l’anunci d’unes hores abans d’Adif, que preveia el restabliment del servei a la R4 i a la R12 a primera hora de demà al matí.

Foto portada: pla general de diversos operaris treballant en la retirada de la capçalera del tren de Rodalies, el dia 11 de febrer. Autor: ACN.