Foto portada: aparcament sota l'avinguda de Josep Tarradellas. Autor: @FGC_corporatiu

L’aparcament de Josep Tarradellas tindrà un terç de les places per al veïnat

El gran aparcament de l’avinguda Josep Tarradellas, amb més de 300 places, arrencarà el proper 21 de desembre amb un terç de la capacitat reservada al veïnat a través de la fórmula del pupil·latge. El preu serà al voltant dels 50 euros mensuals. Qui estigui interessat en tenir una plaça ha de contactar amb el telèfon 012 a partir del dia 14 de desembre. L’aparcament serà gestionat directament per l’empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). 

Aquest divendres representants dels veïnats propers a l’aparcament, La Creu Alta, la Concòrdia i Torreguitart, han visitat les tres plantes de l’immiment aparcament sota l’avinguda de Josep Tarradellas, vinculat a l’estació intermodal de Rodalies Renfe i FGC a la plaça d’Espanya. Després de tres anys gairebé finalitzat, Ferrocarrils posarà en marxa la instal·lació just abans de nadal.

Abonats, park & ride i rotació 

Una de les reivindicacions del veïnat es compleix: hi haurà places en format de pupil·latge per als residents a la zona, que no seria de les més senzilles on aparcar a Sabadell. Segons confirmen fonts veïnals, FGC ofereix al voltant d’un terç de la capacitat, sobre el centenar de places de cotxe i una desena de moto, als veïns interessats. El preu seria d’uns 50 euros mensuals. Qui hi estigui interessat ha de contactar amb el 012 a partir del 14 de desembre.

Hi haurà pupil·latge malgrat que la gran aposta de FGC és l’anomenat park & ride. És a dir, facilitar l’aparcament del vehicle privat per acabar agafant el ferrocarril. Una fórmula que es vol potenciar i que tindrà a l’estació de Sabadell Nord una gran aposta. Val a dir que a l’estació Can Feu / Gràcia ja fa tres anys que s’ha posat en marxa i no ha quallat fins ara. A Josep Tarradellas, i segons les mateixes fonts, durant el primer any s’aplicarà una tarifa d’un euro i mig per deixar el cotxe aparcat a qui agafi el ferrocarril. Passat aquest temps, el preu pujarà fins els dos euros.

Una altra part de l’aparcament serà per al públic en general. El que en llenguatge més tècnic anomenen de rotació.

350 places

L’aparcament és la darrera obra pendent del reguitzell de treballs en que va consistir el perllongament de la línia dels FGC a Sabadell, que van començar l’any 2008. Les cinc noves estacions de tren van entrar en funcionament en dues fases, l’any 2016 al Passeig i Can Feu / Gràcia i al juliol de 2017 les noves estacions de La Creu Alta, Sabadell Nord i Sabadell Parc del Nord. Després de tres anys i mig, entrarà en funcionament l’aparcament soterrat de Josep Tarradellas, amb 350 places en total (307 per a cotxes, 33 per a motos i 11 per a persones amb mobilitat reduïda), a més d’un aparcament segur per a bicis i carregadors per a vehicles elèctrics.

El president de FGC, Ricard Font, manté que l’estació Sabadell Nord és un espai intermodal amb dues línies de tren (Rodalies i FGC), bus urbà i vehicle privat. A més incorporaran informació en temps real sobre les places lliures a l’aparcament que es podrà consultar a través de la web de FGC. Per la seva part, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha definit la posada en marxa de l’aparcament com una “molt bona notícia per a Sabadell”.

Foto portada: aparcament sota l’avinguda de Josep Tarradellas. Autor: @FGC_corporatiu.