Foto portada: aparcament sota l'avinguda de Josep Tarradellas. Autor: @FGC_corporatiu

Tres camps de futbol sota l’avinguda Josep Tarradellas

L’aparcament situat a l’avinguda de Josep Tarradellas gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya començarà a funcionar abans de Nadal. Tindrà una capacitat per a 350 vehicles, sobretot cotxes. És la darrera peça pendent del llarguíssim procés de perllongament de la línia de FGC a Sabadell. 

L’estació de FGC de plaça Espanya, Sabadell Nord, va començar a funcionar l’estiu de 2017, i va convertir aquest espai en el primer intercanviador entre Rodalies RENFE i FGC a la ciutat. Quedava, però, pendent la posada en funcionament del gran aparcament soterrat que es va fer a l’avinguda de Josep Tarradellas. Finalment començarà a funcionar el proper 21 de desembre, amb tres plantes i capacitat per a 350 vehicles. Cada planta té les mateixes hectàrees que un camp de futbol.

Aquest divendres el president de FGC, Ricard Font, i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, han fet pública la data d’inauguració de la instal·lació, que funcionarà com a park & ride (el més gran dels que gestiona l’empesa pública a Catalunya), però també tindrà places a pupil·latge i per a visitants. S’entrarà i sortirà per Josep Tarradellas i Francesc Layret.

“Com a govern, teníem dos reptes: l’aparcament del Passeig i aquest de Sabadell Nord. Aquest últim és important per treure cotxes circulant en superfície i també per respondre la demanda veïnal de disposar de places de cotxe a pupil·latge”, ha assegurat Farrés.

El president de FGC, Ricard Font, ha destacat que “fem un veritable punt d’intercanvi modal per fomentar l’ús del transport públic, treure cotxes de la carretera i promoure una mobilitat sostenible”.

Sabadell Nord configurarà ara un pol de mobilitat. Hi ha l’estació de Rodalies RENFE, l’estació dels FGC, diverses parades de bus urbà i interurbà i tindrà el nou aparcament soterrat. Potenciar la construcció d’aparcaments dissuasius al costat de les estacions és una de les prioritats dins del pla de foment de la mobilitat sostenible que està duent a terme FGC. A Sabadell n’hi ha un altre, a Can Feu / Gràcia, però mai ha acabat de funcionar del tot. Ara el de Sabadell Nord serà el park & ride més gran de FGC.

Foto portada: aparcament sota l’avinguda de Josep Tarradellas. Autor: @FGC_corporatiu