La T-Mes de la TUS és un 12,5 per cent més cara que la nova T-Usual d’una zona

  • El govern Farrés es compromet a rebaixar el preu dels abonaments mensuals de la TUS. 
  • El ple rebutja per majoria el canvi de sistema tarifari de l’ATM, amb els vots de PSC, Crida i Cs. 

El govern municipal es compromet a rebaixar el preu dels abonaments mensuals de la TUS, ara mateix més cars que els nous de l’ATM. Si fins ara tots els abonaments de la TUS eren més econòmics, ara ja no és així. El govern haurà de retocar tarifes per posar-les al dia. 

Tant el bitllet senzill com la T-10/T-Casual són més econòmics a la TUS que a l’ATM (que permet agafar el bus i el  ferrocarril). Però no passa al mateix amb la T-Mes, que a la TUS costa 45 euros mentre que la nova T-Usual d’una zona costa 40 euros. Per tant, la targeta T-Mes de la TUS costa un 12,5 per cent més que la T-Usual que a més permet agafar tots els transports públics dins d’una zona i no només l’autobús. El mateix ocorre amb la T-Mes Jove, ja que costa 32,5 euros a la TUS per 30 dies i a l’ATM costa 80 euros però en un termini de tres mesos.

Les tarifes del transport urbà encara no s’han aprovat pel 2020 a Sabadell però el govern s’ha compromès a rebaixar els abonaments mensuals de la TUS perquè des del 1 de gener de 2020 han perdut competitivitat després del canvi de tarifes imposades per l’Autoritat del Transport Metropolità.

Justament el ple ha denunciat el “centralisme” del nou canvi de tarifes, en una moció impulsada per la Crida a la que han donat suport tant el PSC com Ciutadans. Tant Esquerra com Junts i Podem s’han abstingut. A més es denuncia que la fins ara T-10, ara T-Casual, perdi el seu caràcter multipersonal per ser una targeta personal. Es creu que tindrà un “fort impacte” sobre famílies, grups, escoles i col·lectius que es mouen en transport públic. Es demana un canvi de tarifes i canvis de condicions. També es demana que la T-Casual mantingui el caràcter multipersonal i per tot l’any.

Foto portada: pla general d’un viatger pujant a l’autobús a Sabadell el mes de març de 2019. Autor: ACN.