Cinc autobusos hibrids. Autor: David B.

L’Ajuntament vol allargar 10 anys més la concessió a la TUS

La cooperativa Transports Urbans de Sabadell, la TUS, seguirà gestionant el servei d’autobús urbà durant una dècada més. No serà ara sinó l’any vinent però el govern municipal portarà al ple un posicionament en aquest sentit amb un any d’antelació. La TUS es va crear l’any 1982 i el contracte es prorrogarà de nou, 10 anys més, amb vistes a arribar fins les portes del 2032, quan farà 50 anys de la seva creació. 

Així ho proposarà el govern municipal, format pel PSC i Podem, al ple municipal ordinari, que se celebrarà aquest dimarts de forma telemàtica. La pròrroga s’haurà d’executar el mes de gener de 2022 però el govern vol, un any abans, un posicionament del ple en el mateix sentit. Segons ha expressat el primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, la TUS ha manifestat un bon nivell “d’eficàcia” i “adaptació”, superior als indicadors que palesen altres empreses que gestionen els serveis de bus urbà de municipis comparables a Sabadell.

L’anterior govern ja va prorrogar al desembre de 2018 el servei de bus urbà, des de l’any 2019 fins el 2022. D’aquesta forma, amb una pròrroga de dos anys i mig, es recuperava l’esperit inicial del contracte, que permetia pròrrogues de 10 anys en 10 anys fins un total de 50 anys.

Més informació: 

La TUS gestionarà el servei de bus almenys fins el 2022

El conflicte dels autobusos i la creació de la TUS

Els orígens del transport públic urbà de viatgers

Foto portada: cinc busos híbrids comprats per l’Ajuntament, al setembre de 2020. Autor: David B.