Portal sud

Què és el nou projecte del Portal Sud de Sabadell?

Sabadell tindrà una nova entrada i sortida des de la C-58 quan es porti a la pràctica el nou Portal Sud, que aprovarà aquest dijous el ple municipal. El projecte vol millorar l’entrada de la ciutat reorganitzar la mobilitat a la connexió entre la C-58 per l’Aeroport i el polígon industrial Sud-Oest (Zona Hermètica). Té un pressupost superior a cinc milions d’euros i les obres haurien de començar l’any vinent. 

El Portal Sud és un vell projecte que fins ara no s’ha pogut desencallar per una gran diversitat d’impediments. El darrer: un any i mig esperant un informe de l’Agència Espanyola de Seguretat Aèria. Aquest dijous però el ple aprovarà en fase provisional el pla especial que dona llum al Portal Sud. Un cop tingui llum verda anirà a la Comissió d’Urbanisme de Barcelona. “L’any vinent començarem a fer realitat la nova entrada”, ha assegurat el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez.
La nova ordenació comporta una nova entrada i sortida a Sabadell des de la C-58. Estarà ubicada entre l’actual gran rotonda elevada a l’alçada de Sant Pau de riu-sec i la sortida Sabadell Centre. Després de la sortida es crearà una nova rotonda que dirigirà el trànsit cap a la Gran Via, el polígon industrial de la Zona Hermètica o el polígon comercial de Sant Pau de riu-sec.

Foto portada: infografia sobre el nou Portal sud. Autor: Ajuntament / cedida.