Un tren a l'estació de Sabadell Sud. Autor: David B.

14 recomanacions de RENFE per extremar les precaucions al transport públic

RENFE recuperarà de forma gradual l’activitat habituals a Rodalies a partir de l’11 de maig. L’operadora assegura que la major responsabilitat per mantenir les mesures de distància social és individual. I recorda que és obligatori portar mascareta. 

Des de la declaració de l’estat d’alarma a mitjans de març, RENFE ha adaptat els serveis als diversos escenaris de mobilitat. Hi ha hagut caigudes de demanda de fins al 95 per cent respecte les mateixes dates de l’any anterior. De cara al desconfinament l’operadora preveu anar recuperant el servei de forma gradual. Per recuperar el servei de la forma més segura possible, RENFE fa un seguit de recomanacions als viatgers. Són les següents:

 

1. Abstingui’s d’agafar el transport públic si està diagnosticat de Covid-19 o si vostè, o algú del seu domicili, té símptomes compatibles amb la malaltia.

2. Eviti els desplaçaments si no són estrictament necessaris. Utilitzi sempre que pugui mitjans telemàtics per realitzar la seva feina o les seves gestions.

3. Si ha de desplaçar-se, faci-ho preferentment a peu, en bicicleta o en qualsevol altre mode de transport individual.

4. Consulti els horaris abans de sortir de viatge i programi el seu desplaçament amb temps suficient. Mantingui’s informat sobre serveis reduïts, parades suprimides i estacions tancades.

5. Procuri evitar el transport públic si pertany a un grup de risc.

6. Eviti les hores punta sempre que sigui possible.

7. Pagui amb targeta i utilitzi preferentment les màquines autovenda.

8. Mantingui les normes d’higiene respiratòria.

9. Dugui mascareta quan utilitzi el transport públic, tant dins dels trens com a les estacions, parades i passadissos.

10. Eviti, tant com sigui possible, parlar amb altres usuaris o per telèfon. No consumeixi aliments o begudes.

11. Procuri mantenir la distància social amb altres usuaris.
· A les sortides i entrades de les estacions deixi sempre espai suficient amb altres usuaris, especialment si es formessin cues en el moment de validar el seu bitllet.
· Distribueixi’s a les andanes i a l’interior dels trens de manera que es mantingui la distància social.
· A les escales mecàniques mantingui una sola filera, sense avançar als que es trobin davant seu i mantingui la separació d’almenys dos esglaons.
· No utilitzi els ascensors, llevat de casos imprescindibles.
· Mantingui una distància prudencial fins a la vora de l’andana a l’arribada del tren i no s’apropi a les portes de la baixada de clients.

12. Presti atenció a la senyalització, la megafonia i a les indicacions del personal.

13. Abans d’iniciar el seu desplaçament i quan el finalitzi, renti’s bé les mans amb aigua i sabó o amb un gel hidroalcohòlic.

14. Romangui a l’estació el temps mínim imprescindible.

Renfe començarà els pròxims dies una campanya informativa adreçada als viatgers per informar-los de les recomanacions en aquest nou escenari.

Foto portada: tres a l’estació de Sabadell Sud. Autor: David B.