Sabadell Plaça Major. Autor: @fgc via Twitter

Una app informa del percentatge d’ocupació dels trens de FGC en temps real

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha realitzat una nova versió del servei Geotren, que des d’ara permet conèixer en temps real el percentatge d’ocupació de tots els trens de les línies metropolitanes així com tota la informació que es pot veure a les pantalles de les estacions.

Aquest procés de millora es reflecteix també en un nou entorn del web i l’app d’FGC, que s’han actualitzat amb noves funcionalitats, com ara la millora del cercador o l’oferta d’informació dels serveis disponibles a cada estació, on el centre sempre són les persones usuàries.

En aquest sentit, FGC ja va activar una primera versió del servei Goetren el maig de 2019, amb la informació en temps real de l’ocupació de les unitats més noves de la línia Barcelona-Vallès, les 113 i 114, a través d’un codi de colors (verd, taronja i vermell) que permetia identificar si un tren anava buit, mig ple o ple.

Ara, Geotren ha evolucionat i calcula aquesta informació per a tots els tipus d’unitats i ofereix, a més, el percentatge d’ocupació. Així, les unitats de tipus 112 de la línia Barcelona-Vallès i les unitats de tipus 213 de la línia Llobregat-Anoia, també ofereixen aquests valors. D’aquesta manera, Geotren, que es pot consultar tant al web com a través de l’app de FGC, informa ara ja de tots els trens que circulen per les línies metropolitanes, oferint, a més altres dades com el punt del recorregut on es troba un tren, les properes parades i l’acompliment horari.

La nova versió aporta també dades a nivell d’estació i incorpora la possibilitat d’accedir a la mateixa informació en temps real que s’emet a les pantalles d’informació al client ubicades a les estacions, que serà accessible ara, també, des del propi dispositiu del client. Per optar a aquesta funcionalitat cal clicar al símbol d’informació que apareix en el mapa, al costat de cada estació.