Novetats a la Cavalcada de Reis

La Cavalcada de Reis arriba amb novetats. I amb novetats en el més clàssic, que s’ha vingut tocant molt poc any rere any: l’itinerari. Aquest any, com tocava, surt des del sud i acabarà al nord. Però, atenció, no sortirà des de la Ronda Pau Vila sinó des de la plaça de la Creu de Barberà, on Melcior, Gaspar i Baltasar rebran les claus de la ciutat, a partir de les 17.30 hores, de mans de l’alcalde, Maties Serracant. 

El canvi d’espai es fa per potenciar la rebuda dels reis a la ciutat, ja que abans no hi havia un espai prou digne, segons ha declarat la regidora de Cultura, Montserrat Chacon. Durant l’acte es llegirà el conte, es fondran les claus que es vulguin portar en viu i reconvertides en la clau de la ciutat. Tot l’acte es projectarà en una pantalla.

La resta de l’itinerari seguirà el clàssic: l’eix central des de l’avinguda de Barberà fins el carrer de les Palmeres, ja a Can Deu, passant per la Rambla, Passeig de la plaça Major, Passeig Manresa, Via Massagué, Onze de setembre, carretera de Prats i gir a Francesc Layret cap a l’avinguda de la Concòrdia i l’avinguda de Matadepera. Es preveu que la cavalcada acabi cap a les 21 hores.

Les carrosses es renoven

La major novetat d’enguany no obstant són les tres carrosses reials, que seran noves. Seguint el conte de la Nit de Reis a Sabadell, de l’escriptor David Vila i Ros, cada rei arriba des d’un punt diferent del planeta, i recorre geografies molt diferents. Així el rei blanc provinent del nord, arriba a través de boscos i muntanyes nevades per terra, el rei ros, a través del mar i el negre, travessant el desert amb una catifa que arriba des de l’aire.




Més de 500 persones desfilaran a la Cavalcada de Reis d’aquest any, que torna a comptar amb la col·laboració d’una trentena d’entitats. Seran figurants, actors i percussionistes. “Ens agrada destacar la col·laboració de la nostra xarxa associativa que és molt important”, ha destacat l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant.

Més contes i fanalets per a la Cavalcada

Enguany s’han repartit 8.000 fanalets i 15.000 contes a les escoles de la ciutat i al programa Teixint el Nadal, continuant així el projecte iniciat fa tres anys, perquè els nens i les nenes vagin a rebre els reis amb el seu fanalet.

Quant costa?

En els darrers tres anys, quan s’ha implantat l’actual model de Cavalcada, l’Ajuntament hi ha invertit poc més de 671.000 euros. Ara per ara, la Cavalcada ha optat pel model de propietat. Entre 2013 i 2016 es va optar per un model de lloguer i abans, entre 2007 i 2012, s’encarregava la Cavalcada a una empresa, com la productora Focus. “Vam optar pel model propi sabent que la inversió sortiria més cara que el model de lloguer però creiem que calia un model propi vinculat a la ciutat i que la ciutat se’l senti seu”, ha finalitzat Chacon. 

Foto portada: carrossa del rei ros, l’any passat. Autor: David B.

Comments are closed.