Compte enrere a les festes nadalenques amb les llums i la Fira de Santa Llúcia

La campanya nadalenca ha arrencat aquest divendres condicionada per la pandèmia de coronavirus, com tot. Sabadell ha encès els llums de Nadal sense actes especials ni aglomeracions però sí es vol mantenir un cert caliu i es farà un compte enrere per animar la gent que en aquell moments estigui pels carrers a observar l’encesa de l’enllumenat. De fet, els carrers del Centre han estat ben plens al vespre. 

En els darrers anys l’encesa de l’enllumenat havia anat guanyant pes, i l’any passat es va fer per triplicat i amb actuacions musicals i forta assistència de públic al sud, al centre i al nord de la ciutat. Aquest any la celebració ha quedat a mig gas, condicionada per la màxima d’evitar aglomeracions sempre que sigui possible. Així mateix no hi hagut un acte propi d’encesa de l’enllumenat però s’ha buscat alguna alternativa. Les llums s’han encès a la mateixa hora a cinc punts de la ciutat.

Llums, lletres, estels i casetes de fusta

A partir d’ara, hi haurà llums als principals eixos comercials de la ciutat, a càrrec dels comerciants, per segon any a l’Eix Macià també. Es torna a confiar en les lletres il·luminades amb el nom de la ciutat (Ca n’Oriac, Creu de Barberà i Centre). Les del Centre no estaran al Passeig sinó al Racó del Campanar, al costat de l’escultura La campana, d’Antoni Tàpies. Com a novetat s’instal·len dos estels de 30 metres quadrats, al Passeig i el Mercat Central.

Hi haurà mitja dotzena d’arbres gegants, patrocinats per diverses empreses com la TUS, Ca n’Oriac Comerç o Amazon (per primer cop) Estaran ubicats a Via Sabadell, Can Llong, la Creu de Barberà, Ca n’Oriac i el parc del Taulí. D’altra banda, es decoraran altres arbres de la mà de les entitats veïnals. Finalment, Ikea instal·larà unes casetes al parc de Catalunya. Segons l’Ajuntament, emulen diferents moments relacionats amb les festes per contribuir a reforçar l’ambient nadalenc.

Arrenca la Fira de Santa Llúcia

Com és habitual, amb l’encesa de les llum arrenca també la Fira de Santa Llúcia, a la plaça del doctor Robert per segon any. En aquesta ocasió, el recinte estarà perimetrat (tancat) i l’aforament estarà limitat per evitar aglomeracions.

A l’altra banda de l’edifici de l’Ajuntament, a la plaça Sant Roc s’il·lumina la façana de l’Ajuntament i també els edificis de l’Ateneu (la seu del departament de Cultura), el Banc Sabadell i l’església de Sant Feliu. Així els quatre cantons de Sant Roc tindran una il·luminació especial en aquesta ocasió.

Més informació: 

L’Ajuntament manté el gruix de la programació nadalenca malgrat la Covid

Cita prèvia amb els Reis a falta de cavalcada

Foto portada: la Fira de Santa Llúcia, l’any passat, quan va obrir les portes. Autor: David B.